miau.bg»Статии»Кучета»Любопитно за кучетата»Най-пухкавите домашни кучета

Най-пухкавите домашни кучета

Най-пухкавите домашни кучета
Kомплект четки за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Kомплект четки за кучета
20.00 лв.
Виж ››

Кучето е безспорно най-добрият приятел на човека. На както хората са различни, така е и с кучетата. Трябва внимателно да изберем породата и характера на кучето, така че да си паснат с нас и нашето семейство.

А кой не обича пухкави кучета? Първата мисъл на всеки, който види такова, е да го пипне. Затова сме ви подготвили един кратък списък с най-пухкавите породи кучета, които могат да се окажат вашия правилен избор. Ето ги и тях:

Самоед

Самоед

Този вид кучета се срещат най-вече в Сибир (Русия). Те имат двойна кучешка козина, което им помага да устоят на студа. Горният слой на козината им е груба и твърда, докато подкосъмът е по-мек и гъст. Грижите за самоед изискват сресване на кучето поне три пъти седмично, а при лошо време - всеки ден. Този вид кучета са подходящи за деца - обичат да играят, да спортуват или да работят (дърпайки шейна най-вече), което им пречи да развият лоши навици. Средно самоедите живеят около 11 г.

Бишон Фризе

Благодарение на това, че имат няколко слоя вълна по телата си, тези кученца изглеждат като ходещи захарни памуци. Този тип кучета бързо се привързват и обожават децата. Ако търсите пухкаво домашно куче, те със сигурност ще бъдат перфектния избор. Икономични са и не се нуждаят от много грижи. Освен това средно бишон фризе живеят и доста дълго - 12 до 13г.

Ши Тцу

Ши Тцу

С правилната поддръжка и грижи за ши тцу, тази порода може да се превърне в пухкава топчица. Обикновено козината им стига чак до пода и ако е поддържана, е мека и лъскава. Ши тцу са известни със своята всеотдайност и дружелюбност. Те изискват малко пространство, но постоянно ще търсят внимание и любов. Средната продължителност на живота на Ши тцу е 12-15 г.

Пудел

Безспорно едно от най-пухкавите кучета в света е пуделът. Грижата за пудел не е никак сложна, а и пухкавата му козина не покрива цяло тяло така че работата е още по-малко със сравнение с други породи кучета. Те живеят около 12-15г.

Померан

Пухкав померан

Поради малките си размери и прав косъм, тази порода изглежда като сладка топчица от пух. Подобно на самоедите, и те имат мек и гъст подкосъм, който им пази топло и им дава този бухнал вид. Козината им изисква минимално поддържане - стига само да я сресвате два пъти седмично. Помераните са изключително общителни, игриви кучета. Въпреки че изглеждат срамежливи, когато са сред непознати, те всъщност обичат да лаят много. Средната продължителност на живота на померан е от около 12-16 г.

Чау-чау

Чау-чау имат груба козина, което се дължи на произхода и живота им в арктически климат. Подкосъмът им също е доста груб, но пухкав, давайки на тялото им допълнителна изолация от студа. Според това дали подтипа им е късокосмест или дългокосмест, грижата за козината леко се различава. Ако имате късокосместо Чау чау, веднъж седмично вчесване на козината им ще е напълно достатъчно. Ако пък е дългокосместо - поне три пъти на седмица, повече когато дойде сезонът на дъждовете. Въпреки че изглеждат като сладки мечета, перфектни за гушкане, Чау чау са доста независими и териториални. Ако не бъдат кучетата обучени правилно от самото начало, могат дори да нападат, ако усетят опасност за себе си или семейството си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest