Miau.bg»Статии»Кучета»Здраве на Кучето»Защо кучето ака кръв?

Защо кучето ака кръв?

Защо кучето ака кръв
Универсална четка за косми за прахосмукачка
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсална четка за косми за прахосмукачка
26.00 лв.
Виж ››

Причините кучето ви да ака кръв могат да са много различни. Не трябва да се подценява опасността от патология и че това може да е симптом на някое кучешко заболяване. Важно е, колкото се може по-бързо, да се определи защо кучето ака кръв и да се предприеме лечение на животното.

Основни причини кучето да ака кръв

- Заразяването на кучето с глисти е една често срещана причина кучето да ака кръв. Те се прикрепват към лигавицата на червата;

- Ентеритът е друга честа причина. Вирусът често заразява малките кученца или тези с отслабнал имунитет. Той е много опасен, защото попада в организма с храната и след това поразява сърдечната система и червата. Вирусът предизвиква гадене, повръщане на кучето, ходене с кръв и води до дехидратация на организма. Животното отказва да се храни, изпитва болки и обща неразположеност;

- Кучешката чума е рядко срещано заболяване, но е много опасно за кучетата и често има летален изход. Болестта протича бързо, лишавайки любимеца ви от сили и енергия да се бори с него. Симптоматиката на първия етап на заболяването е сходна с тази на ентерита. Вторият етап се съпровожда с гной от очите, треска на кучето и страх от светлина.

- Хеморагичният гастроентерит не е инфекциозно кучешко заболяване. Причините за появата на кръв в изпражненията на кучето могат да бъдат механично увреждане на червата с остра кост или пък отравяне с некачествена кучешка храна. Кучетата със слаба храносмилателна система са предразположени към това заболяване. Цветът на кръвта в екскременти се определя от мястото на кървене. За да се потвърди това заболяване може да се наложи ултразвуково изследване на перитонеума, гастро- или колоноскопия.

Кучето може да ака кръв, ако е болно

Имайте предвид, че при подобно здравословно състояние е много важно да храните кучето си с лека и диетична храна, която няма да дразни стомаха и червата. От рациона му е важно да премахнете костите, дразнещите храни и като цяло тези, които могат да раздразнят стомаха и лигавицата.

Както и сами разбирате, всички тези причини са много опасни за здравето на кучето ви. Изключително важно е своевременно да потърсите специалист, който да може да намери конкретната причина и след това да се предприеме лечение на четириногия ви любимец. Част от тях се лекуват с антибиотици, но при други може да се наложи по-сериозно и дълго лечение.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest