Miau.bg»Статии»Котки»Любопитно за котките»Едри породи котки, които са твърде сладки

Едри породи котки, които са твърде сладки

Едри породи котки

Когато решите да доведете нова котка у дома, едно от нещата, които трябва да имате в предвид, е размерът на бъдещия ви домашен любимец. Ако живеете в малко пространство, тогава дребна порода котки вероятно е по-добър вариант. Но ако домът ви може да го позволи, големите породи котки определено са прекрасен вариант.

Достигайки до 10 килограма, едрите котки са страхотни другари, които обичат да се гушкат. Те са приятелски настроени към други домашни любимци и по-малки деца, което ги прави перфектен домашен любимец.

Ето списък с едрите породи котки, които са търпеливи, нежни гиганти, които бързо ще заобичате:

Мейн Куун

Мейн куун

Според Асоциацията на любителите на котки (CFA), Мейн кунът е наричан нежният гигант, защото, въпреки че е в състояние да достигне 10 килограма, той се разбира прекрасно както с деца, така и с кучета.

Пикси боб

Според Международната асоциация на котките (TICA), котката пикси-боб е една от най-търпеливите породи котки. Те също така са склонни да се привързват силно към стопаните си, което ги прави чудесна компания за деца, дори когато те достигнат 8 килограма.

Селкирк Рекс

Селкирк рекс

Пригответе се за гушкане с тази 7-килограмова, естествено къдрава котка, защото те са изключително любвеобилни, казват от VetStreet.

Американска бобтейл

Можете да научите американската бобтейл котка да ходи на каишка и да ги извеждате на разходки, което е чудесно, защото те предпочитат да прекарват времето си с вас, отколкото сами със 7-килограмовото си аз.

Британска късокосместа котка

Няма да ви се налага да решете твърде често 8-килограмовата си британска късокосместа котка, защото според проучвания на Hill's Pet, тяхната козина рядко се завързва на възли.

Норвежка горска котка

Норвежка горска котка

Ще трябва да пазите вещите си извън обсега на норвежката горска котка, защото според CertaPet тя много обича да се катери.

Рагамъфин

Ще ви се налага да продължавате на носите със себе си 10-килограмовия си рагамъфин, защото те имат навика да се отпускат, когато ги гушкат или носят, съобщава CFA.

Регдол

Рагдол

Тази котка с бяла козина и може да достигне тегло от 10 кг на 4 години, съобщават от The Happy Cat. Тя е сред едрите котки.

Савана

Саваната изисква семейство, което ще играе редовно с нея, защото е много активна и любопитна котка.

Турски Ван

14-килограмовата турска ван котка е доста древна порода, което означава, че в днешно време се срещат изключително рядко, споделя CFA.

Сибирска котка

Сибирска котка

Сибирската котка, която може да достигне до 11 килограма, се смята за хипоалергенна котка от много хора, твърдят от PetFinder.

Котка рибар

Представителите на тази порода сладки котки също могат да станат едрички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest