Miau.bg»Статии»Кучета»Любопитно за кучетата»Дребни породи кучета, идеални за семейства с деца

Дребни породи кучета, идеални за семейства с деца

Куче за дете
Повод за куче, розов, 5 метра, до 15 кг
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Повод за куче, розов, 5 метра, до 15 кг
18.50 лв.
Виж ››

Често пъти казваме, че кучето е най-добрият приятел на човека. Именно затова то е сред най-предпочитаните животни в избора на домашен любимец. Повечето кучета, независимо от техния размер, имат прекрасно отношение към децата и създават силна връзка с тях.

Хората имат различни предпочитания към породите кучета. Едни харесват меките и пухкавите, други пък се спират на тези с по-къс косъм. Някои семейства, притеснени от размерите на по-големите кучета, избират по-малки.

Добре е да знаят обаче, че по-дребните домашни любимци може да се окажат твърде деликатни за децата, които понякога могат да бъдат по-груби в игрите и радостта си към тях.

Представяме ви няколко дребни породи кучета, идеални за семейства с деца.

Ши Тцу

Тези малки пухкави топчици са предани и лоялни домашни кучета. Те са подходящи за деца кучета и могат да са добър приятел.

Померан

Померан

С мекото си пухкаво кожухче и постоянните усмивки, които раздават, не е изненадващо, че помераните са една от най-популярните породи „джобни” кучета в света. Тези сладки мъници са известни и с това, че са бдителни, интелигентни и прекрасни с децата.

Кавалер Кинг Чарлз Шпаньол

Кучетата от тази порода са мили, нежни и винаги готови за игри с деца.

Малтийска болонка

Малтийск болонка

Малтийската болонка е обикновено с тегло от едва четири до шест килограма. С нейната уравновесеност, елегантна походка и копринена козина е трудно човек да не се разтопи при вида на тази царска порода, а децата се влюбват в игривостта и енергията на това куче.

Мопс

Мопс са известни с изразителните си физиономии, невероятната приспособимост и способността да знаят кога е време да бъдат тихи. Разбират се прекрасно с децата, което ги прави идеалното куче за семейство.

Бишон Фризе

Бишон Фризе

Представителите на тази порода са известни като едни от най-щастливите и ентусиазирани кученца. Те са жизнерадостни, палави и игриви, но и много лоялни. Обичат да бъдат гушкани почти толкова, колкото да играят.

Бостън териер

Въпреки че първоначално Бостън териерите са били отглеждани като бойни кучета, в днешно време тези малки кученца са по-подходящи за обичлив дом, отколкото за бойния ринг. Приспособими, силно привързани към стопаните си и лесни за обучение, те са чудесен избор за домашен любимец за всяко семейство, особено за тези с деца.

Йоркширски териер

Йорки

Йоркширският териер обича игрите също толкова, колкото му доставя удоволствие да бъде гушкан и гален.

Дакел

Със своите заострени муцуни, клепнали уши и най-вече издължени и ниско разположени тела, дакелите са една от най-разпознаваемите породи кучета. Те са игриви, добродушни и невероятно приятелски настроени.

Папийон

Папийон

Известен със своя атлетизъм, папийонът съвсем не е толкова крехък, колкото тези трептящи, крилати уши го правят да изглежда. Кучетата от този вид са винаги готови да се присъединят към семейните забавления и да научат нови кучешки команди.

Хаванска болонка

Хаванските болонки са лоялни и привързани към собствениците си, но също така и дружелюбни към почти всеки.

Бордър териер

Бордър териерите са добронамерени, предани и с голям потенциал да бъдат добре обучени и тренирани. Обичат да опознават света около себе си и да играят с деца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest