Miau.bg»Статии»Живини»Статии за кучета»Българско училище осинови куче от приют

Българско училище осинови куче от приют

Куче

Осиновяването на куче не е особено сложен процес, но за сметка на това е много благороден акт. Именно с него се нагърбват учениците и учителите от великотърновското училище Александър Попов, явяващо се професионална гимназия по електроника. Идеята е те да бъдат включени в специален проект, насочен към хуманното отношение на хората към животните. В конкретния случай- осиновяването на кучето Рекс от приют за кучета.

Децата от училището, подпомагани от своите ръководители, ще имат грижата четирикракият член на училището да получава достатъчно нежност от тях. Както храна и вода, така и ласки, от които всяко куче, живяло някога в приют, има особена нужда.

Кучето Рекс бързо се превръща в голяма атракция на училищния двор и всички са впечатлени от добротата и интелигентността му. Предполага се, че то е около 5 годишно и е във видимо добро здравословно състояние. За проведените ваксинации и обезпаразитяване свидетелстват печатите в личния му кучешки паспорт.

Кучето Рекс най-вероятно не попада в графата на поредното породисто куче, изхвърлено на улицата от безотговорни стопани. Макар и изключително симпатично, то определено не е породисто и в паспорта му няма изписана порода.

Това обаче по никакъв начин не му пречи да впечатлява всички ученици и учители не само със съобразителността, интелигентността и благия си нрав, но и с външния му вид. Има елегантно оформена муцуна и черно-бял цвят. Радва се на ласките и често е заобиколено от деца на всякаква възраст. Ясно е, че храна не му липсва. Децата често му подават от собствените си закуски.

Засега няма никакви изгледи кучето да нападне някой, но вече реагира на чужди посетители и се проявява като добро куче-пазач. Знаем приказката, че куче, което лае-не хапе и тя в пълна степен отговаря на поведението на Рекс.

То вече е свикнало с ласките на ученици, учители и родители, но не забравя, че има и свои чисто кучешки ангажименти - да се прави на кротък охранител. Ние можем само с интерес да следим съдбата му и да се надяваме повече училища да предприемат подобни инициативи по осиновяване на куче от приют!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest