miau.bg»Статии»Кучета»Дресура на Кучета»Помощ! Кучето ми яде цветята

Помощ! Кучето ми яде цветята

ХрисиХриси
Новак
5623
Отучете кучето да яде цветя
Прибираща се каишка за кучета 6в1
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Прибираща се каишка за кучета 6в1
40.00 лв.
Виж ››

Да имаш куче вкъщи би могло да бъде истинско предизвикателство, особено ако домът е пълен с изкушаващи неща за дъвчене, гризане, късане. Освен мебелите кучетата обичат да ядат и цветя.

Вашите красиви стайни растения, които толкова много обичате и които грижливо поддържате, могат да станат на пух и прах.

Какво да направите, ако кучето яде растенията у дома? Ето няколко съвета:

1. Купете му различни играчки – опитайте да разсеете вниманието му от цветята с интересни играчки и занимания. Обърнете му внимание и ангажирайте погледа му с нещо по-забавно от цветята. Ако животното разполага с изобилие от цветни, подвижни, кучешки играчки, издаващи звуци и други подобни, може би ще забрави за цветята.

2. Покажете му, че не трябва да яде цветята – нека му стане ясно, че това не е правилно. Всеки път, щом се доближи до растение, кажете със строг глас: Не! Би трябвало да разпознава команди и думи, и да разбере, че не бива да прави това.

3. Лакомство – ако случайно видите, че домашният ви любимец вече е захапал растение, опитайте да го разсеете с лакомство или играчка. Разбира се, първо му кажете да спре, а след това опитайте да отклоните вниманието му.

4. Поведение – ако докато го разхождате навън, забележите, че то захапе някое цвете, дръпнете леко каишката, така че да разбере, че трябва да спре. Дайте му лакомство за награда, за да знае, че е изпълнило нареждането ви.

Някои кучета обичат цветята

5. Горчив вкус – на пазара се предлагат някои безвредни препарати, с които може да напръскате растенията си. Щом кучето захапе някое от тях, ще усети ужасен горчив вкус и ще се откаже. Все пак, пред да купите такъв продукт, задължително проверете съдържанието му, за да се уверите, че няма да навреди нито на цветята, нито на кучето.

6. Преместете саксиите – в крайна сметка, ако си отглеждате бунтар и нищо не може да откажете кучето от цветята, просто преместете саксиите си на място, до което то няма достъп. Вдигнете ги на високо, оставете ги на терасата или някъде, където то няма да има възможност да си хапва редовно от тях.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest