Анонимен
Анонимен
Новак
  • /АнонименАнонимендобави форумната тема: Зайката ми е много агресивна! Какво да правяпреди 4 годиниЗдравейте, от 2 години отглеждам заек, женски е, но е много агресивен, постоянно тресе клетката, иска да излезе оттам, а щом го пусна, започва да гризе абсолютно всичко (кабели, мебели, чаршафи, пантофи), а преди не правеше такива неща изобщо. Най-много ме дразни, когато започне да ми тропа с крак. Не дава на никого да го докосва освен на мен, обаче после бяга при първа възможност. Започва да ме драска, когато му докосна муцуната по грешка. По принцип зайците обичат да ги галят по муцуната (доколкото знам или само такива зайци съм срещала).

    Беше на 4 месеца, когато го купих, и винаги си беше така агресивно и плашливо в същия момент. Ръмжи ми като някакво куче постоянно, вече не знам дали отглеждам заек, котка или питбул. Опитвам се да му взема поилката и ми ръмжи, слагам му гранули, пак ми ръмжи. Постоянно гледам да не е много шумно около него, защото зайците са много плашливи, гледам да не пускам прахосмукачка, сешоар и т.н. (макар че не се стряска изобщо) просто за да не се ядосва, никога ме съм му посягала или нещо подобно, не знам...

    Иначе като си го пусна да се разхожда из апартамента постоянно подскача, четох, че го правят, когато са щастливи. Прави се, че рови чаршафите, не знам дали е нещо инстинктивно, понякога му давам саксия с почва, за да си рови до насита, но пак се качва на леглото. Не знам какво не е наред с този заек, предишният ми заек беше мъжки, беше много кротък и постоянно искаше да го галя, спяхме заедно, само дето пръскаше урина по стените, а тази зайка пък е такъв дивак, че не я понасям вече, но не мога и да я дам на никого, защото я обичам, и никой няма да я търпи освен мен, моля дайте ми някой съвет.