Miau.bg»Съвети»Колко години живеят далматинците?

Колко години живеят далматинците?

JuliyaJuliya
Новак
912
Колко години живеят далматинците?

Кучетата от тази порода с право могат да бъдат класифицирани като дълголетници. Средно далматинците живеят от 11 до 13 години. Максимумът, който могат да достигнат е 15-17 години.

Този показател се влияе от определени фактори, които трябва да се вземат предвид, за да се удължи живота на домашния любимец.

На първо място, говорим за хранене. Здравето на кучето зависи от спазването на диетата. Храната трябва да съдържа месо, зеленчуци и витаминни комплекси. Препоръчително е кучето да се храни в строго определени часове и в ограничени дози.

Експертите препоръчват да не се консумира суха храна, тъй като има неблагоприятен ефект върху стомашно-чревния тракт. Наследствеността също може да повлияе значително на здравето. Генетичните патологии могат да бъдат доста опасни. На първо място, сърцето и пикочно-половата система са изложени на риск.

Продължителността на живота на кастрираните далматинци е по-голяма.

Далматинецът е много активно животно и се нуждае от активен начин на живот.

За да осигурите физическа активност, ще трябва да отделяте поне 1 час на ден за разходки. Също така не трябва да забравите навременната ваксинация на кучето и наблюдение от ветеринарен лекар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати