Miau.bg»Съвети»Колко големи стават декоративните зайци?

Колко големи стават декоративните зайци?

Колко големи стават декоративните зайци?

Зайците са едни от най-сладките и любвеобилни домашни любимци. Те са изключително красиви животни, които са същевременно лесни и непретенциозни за отглеждане.

Сред най-предпочитаните зайци за отглеждане са декоративните зайци. Те достигат определени малки размери и са известни със своя пухкав и очарователен външен вид. Размерът е основната характеристика, по която се разпознават декоративните зайци.

Ето до какви размери достигат декоративните зайци:

Основно декоративните зайци достигат размери, вариращи от тегло под килограм до 3 килограма.

В някои случаи могат да се срещнат декоративни зайци с тегло до 5 килограма. Въпреки това, най-предпочитани и красиви се смятат мини зайчетата.

Мини Хотот

Една от най-малките декоративни породи зайци е породата Мини Хотот. Техните външни белези за гъстата къса козина и къси уши. Тези домашни любимци достигат размера от 1 килограм, с което наподобяват малки топки.

Мини Рекс

Тази порода декоративни зайчета се отличава със своята гъста и пухкава козина, приличаща на плюшено кадифе. Зайчетата Мини Рекс достигат размер от 2 килограма, заради което запазват вида си на малки плюшени играчки.

Холандско Джудже

Холандските Джуджета са сред най-красивите и предпочитани декоративни породи зайци. Те са имат големи очи и уши, закръглени лица и гъста козина. Техните размери могат да варират между 1,6 и 2 килограма.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати