Miau.bg»Съвети»Какво да дам на котката да гризе

Какво да дам на котката да гризе

Какво да дам на котката да гризе

Котките обичат да дъвчат и е важно да им осигурите нещо безопасно и здравословно за дъвчене. Ето някои опции, които можете да дадете на вашия котешки приятел.

Какво да дам на котката да гризе

Играчки от котешка билка

Котките обичат миризмата на котешка билка и тя може да им осигури забавление с часове. Потърсете играчки, пълни с котешка билка или мататаби, които са направени от издръжливи материали.

Дентални дъвчащи дъвки

Денталните дъвчащи дъвки са създадени специално, за да поддържат зъбите на вашата котка чисти и здрави. Тези дъвки се предлагат в различни вкусове и текстури и могат да бъдат чудесен начин да поддържате зъбите на вашата котка чисти.

Дъвки от сурова кожа

Дъвките от сурова кожа са направени от животински кожи и могат да осигурят на вашата котка часове забавление. Просто не забравяйте да наблюдавате котката си, докато дъвче, за да предотвратите задавяне.

Картонени стълбове за драскане

Картонените стълбове за драскане са отличен вариант за котки, които обичат да дъвчат и да драскат. Тези стълбове са издръжливи и могат да помогнат за поддържането на здрави нокти на вашата котка. Те са и вид котешка гризалка.

Играчки с въжета от сизал

Играчките с въжета от сизал са направени от естествени влакна и могат да бъдат чудесен вариант за котки, които обичат да дъвчат и да играят. Тези играчки са издръжливи и могат да издържат дълго време.

Играчки от твърда пластмаса

Играчките за котка от твърда пластмаса, като топки и камбанки, могат да осигурят на котката ви задоволително дъвчене. Просто не забравяйте да наблюдавате котката си, за да сте сигурни, че няма случайно да погълне парчета.

Съвети за безопасност, докато котката гризе

Не забравяйте винаги да наблюдавате котката си, докато дъвче, и сменете всички играчки, които показват признаци на износване. Осигурявайки на вашата котка разнообразие от безопасни и здравословни дъвчащи продукти за котки, можете да ѝ помогнете да остане щастлива и здрава.

Вижте още

- Какво има в гранулите за котки;

- Как да направим домашен пауч за котки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати