Miau.bg»Съвети»Кучето ми има тикове и трепери постоянно. От какво може да е?

Кучето ми има тикове и трепери постоянно. От какво може да е?

Кучето ми има тикове и трепери постоянно. От какво може да е?

Кучетата треперят по всякакви причини> - вълнение, болка, старост, дори гадене. Важно е да обърнете внимание и на други симптоми като диария, повръщане или накуцване. След това говорете незабавно с Вашия ветеринарен лекар.

Някои чести причини за треперенето на кучето биват:

- кучешка чума, причинена от вирус. Също, признаците на чума включват секрет от очите и носа, треска, кашлица и други. Лечението може също да включва антибиотици, дилататори на дихателните пътища, физическа терапия и течности, които помагат за управление на дехидратацията.

- повръщане на кучето. Причините могат да бъдат морска болест, лекарства, преяждане или ядене на нещо, вредно за тях. Те също могат да получат гадене от бъбречно или чернодробно заболяване. Други признаци включват безпомощност, преглъщане или отделяне на много слюнка и повръщане.

- старост и болка

- отравяне. Някои човешки продукти, които са токсични за кучетата, са шоколад, никотин, ксилитол, алкохол, чесън, лук и други.

- кучешка епилепсия

- вълнение. Наистина, не е нужно много, за да развълнувате Вашето куче.

Някои чести причини за тикове при кучета биват:

- прекалена активност, което може да доведе до дехидратация

- неврологични увреждания. Те могат да възникнат в централната нервна система и периферната, някои се дължат на травма и нараняване, докато други могат да са резултат от генетично предразположение, реакция към лекарства или основно здравословно състояние.

- физическо нараняване

- хипогликемия (ниска концентрация на кръвна захар)

Вашият ветеринар ще проведе пълен физически преглед на кучето и ще поиска информация относно това, което сте наблюдавали - местоположението на спазмите, честотата им, евентуални наранявания. След откриване на проблема, той ще препоръча подходящо лечение.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати