miau.bg»Статии»Живини»Кучетата на Чернобил: Страховити и опасни

Кучетата на Чернобил: Страховити и опасни

Кучетата на Чернобил: Страховити и опасни
Прибираща се каишка за кучета 6в1
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Прибираща се каишка за кучета 6в1
40.00 лв.
Виж ››

Зоната около Чернобил и до днес крие мрачни тайни. Години след аварията в атомната централа и до днес там живеят кучета, които са по-опасни, отколкото предполагате.

Аварията в Чернобил през 1986-та година принуждава жителите в района да напуснат домовете си без своите домашни любимци. Кучетата не успяват да избягат от едно от най-големите бедствия в световната история. Днес наследниците на домашните любимци продължават да се разхождат необезпокоявани из зоната.

Кучетата безспорно са най-подходящите за домашни любимци животни. Пухкави и сладки, те са най-добрите приятели на човека. Кучетата на Чернобил обаче нямат нищо общо с това описание.

Нов документален филм показва защо кучетата на Чернобил са толкова опасни. В него режисьорът Дрю Сканлон разказва как охранителите в зоната му забранили дори да погали някое от местните кучета. Оказва се, че животните биха могли да задържат радиоактивни частици върху кожата си.

Предполага се, че кучетата, които днес живеят в Чернобил, са потомци на онези, които стопаните им е трябвало да изоставят край атомната централа преди години. В костите им се откриват области, в които са се натрупали радиоизотопи.

Проблемът е, че кучетата се разхождат свободно. В същото време около атомната централа все още име места, наситени с високи нива на радиация. И докато на хората им е забранено да стъпват там, наследниците на домашните животни ги обикалят, а след това пренасят радиацията в близост до нищо неподозиращи хора. Контактът с куче от Чернобил може да ви убие - това превръща животното в едно от най-страховитите на планетата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати