Очарователно хипопотамче джудже дебютира пред публика

Първи уроци по плуване
Снимка: Paul Fahy
Първи уроци по плуване

Един много специален обитател на зоологическата градина Таронга в Сидни дебютира пред публика. Става дума за бебенце от вида хипопотам джудже, което наскоро посетителите на зоокъта видяха на живо за пръв път.

Мъничето е рожба на мъжкия хипопотам Фъргъс и женската Камбири. То е от женски пол и е първи наследник за таткото. Хипопотамчето дойде на бял свят преди около месец. Мъничето все още не е кръстено, но най-вероятно скоро ще получи някое красиво име.

За момента то се развива нормално. Хапва с апетит и вече тежи пет килограма. Освен това вече спокойно може да похапва и по-твърди лакомства.

Мъничето е много обичано и обгрижвано от своята майка. Тя се отнася с огромна нежност към него и вече му преподава някои важни уроци. Гледачите издават, че в момента гордата родителка учи наследника си на плуване и той се справя чудесно.

Хипопотамите джуджета обитават заблатените части на Западна Африка. За жалост, през последните десетилетия броят им значително намалява, което ги превръща в застрашен от изчезване вид.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати