Колко често трябва да водим кучето си на фризьор?

Кучешки фризор
Универсална четка за косми за прахосмукачка-23%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсална четка за косми за прахосмукачка
26.00 лв.
20.02 лв.
Виж ››

Между четири и шест пъти на година е желателно да бъдат водени кучетата на подстригване и прическа. Това твърдят специалисти от столичен фризьорски салон за домашни любимци пред БТА.

Според професионалистите много от стопаните на палета в страната все още не са свикнали, че трябва да подстригват редовно питомеца си, а камо ли да му правят някаква специална прическа.

Експертите споделят още, че сред четириногите, който най-често минават през фризьорските салони, са помераните, йоркширкските териери и пуделите.

Първите е добре да бъдат подстригвани поне веднъж месечно, а вторите – поне през месец. Повечето нашенци обаче не следвали това правило и водели любимците си на фризьор по-рядко може би от финансова гледна точка.

Но подстригването е необходимо, за да е по-здрава и лъскава козината на кучето, както и за да не падат толкова косми от него, обясняват експертите.

Куче

Иначе, цените на различните процедури, които се предлагат в специализираните фризьорски салони за домашни любимци, са вариращи и зависят най-вече от вида на търсената фризура, а също и от размерите на домашния любимец.

Обикновено най-евтините прически, които се правят на дребните кученца, излизат около 10 лева. По-специалните прически пък могат да достигнат до 70 лева.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати