Почина Артуро - най-тъжният мечок в света

най-тъжният мечок
Прибираща се каишка за кучета 6в1-36%
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Прибираща се каишка за кучета 6в1
50.00 лв.
32.00 лв.
Виж ››

Популярният бял мечок Артуро издъхна в зоологическата градина в град Мендоса, Западна Аржентина. 31-годишното животното остана в историята като най-тъжния мечок на света заради тежката депресия, от която страдаше през последните години.

Артуро е роден в САЩ, но от 8-годишен живее в зоопарк в Аржентина. Когато партньорката му Пелуса умира от рак, той приема тежко самотата си и изпада в много сериозно депресивно състояние.

Липсата на другар в живота обаче не е единственият виновник за страданията на животното. Артуро е принуден да живее при температура от 30 градуса, въпреки че тези стойности се оказват критички за полярно животно като него.

Откакто светът научи за най-тъжния мечок на планетата директора на зоопарка в Мендоса Густаво Проното многократно беше умоляван животното да бъде преместено на място с по-благоприятни климатични условия. Той обаче отказа категорично да го премести в друг зоопарк.

Заради възрастта си мечокът няма да може да преживее едно евентуално транспортиране, заяви преди две години Проното пред аржентински медии.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати