Плешиво морско свинче е най-новата интернет звезда

голо морско свинче

Повечето хора харесват морските свинчета, защото са пухкави и рошави. Един плешив представител на вида обаче успя да се превърне в интернет звезда, без значение че не разполага с пищна космена покривка като своите нормални събратя.

Плешивото морско свинче се нарича Лудвиг и живее във Варшава. Мъникът е съвсем гол, защото принадлежи към порода, при която козина липсва.

Въпреки това той е изключително симпатичен и миловиден, а собственичката му го намира за истинско съкровище. Тя дори му е направила страничка в социалните мрежи, където споделя ежедневните му приключения с негови фенове.

Лудвиг спада към така наречените голи морски свинчета. Заради специфичната си визия те не се харесват на всички, но пък специалистите изтъкват едно тяхно много голямо предимство – могат да се отглеждат от хора с алергии.

Поради съвсем гладкото си тяло обаче тези животни се нуждаят от повече грижи и внимание. Те са изключително чувствителни към температурните промени, така че не бива да се оставят на пряка слънчева светлина в горещините нито пък в много студени помещения.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати