miau.bg»Статии»Живини»Счупи стъкло – спаси животно!

Счупи стъкло – спаси животно!

Куче в кола

Да счупиш стъклото на колата, за да спасиш животно, вече е законно. Промяната бе приета в щата Флорида, САЩ.

Според новият закон всеки ще има правото да счупи автомобилното стъкло на чужда кола, ако в нея има животно, чиито живот е заплашен. Ако сте във Флорида и видите домашен любимец, който спешно се нуждае от вода и чист въздух, не се притеснявайте да строшите стъклото и извадете животното навън.

Законът повелява, преди да предприемете счупването, за да изведете животното вън от автомобила, да се обадите на спешния номер 911. Чупенето трябва да се предприема като крайна мярка, ако времето е ограничено и животът на животинката е в истинска опасност. Спасителят трябва да остане с нея до пристигането на властите.

Въпреки че чупенето на прозорци е позволено, властите апелират хората да са съобразителни и да не нанасят щети, без да има нужда. Те ги съветват да проверят дали возилото не е отключено и дали не могат по лесен начин на измъкнат животното, без да нанасят щети.

Един от другите интересни закони във Флорида гласи, че ако си паркирате слона на паркинга, ще бъдете таксувани все едно сте си паркирали колата.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати