miau.bg»Статии»Живини»Козар от Пловдив разкарва козичките си с кола

Козар от Пловдив разкарва козичките си с кола

Коза

Повечето фермери у нас са свикнали да третират животните си като обикновен добитък, но един мъж от Пловдив успя да се открои силно на фона на обикновените български козари.

Козарят Бай Георги гледа козичките Пепа и Марийка в градски условия и всяка сутрин ги извозва с личния си автомобил до тучни ливади, където хайванчетата да пасат.

Грижовният стопанин, който много обича козите си, ги качва в колата си и ги вози до село Ягодово. Тъй като в града няма условия, при които двете любимки на бай Георги да бъдат отглеждани, той всеки ден ги води при стадото на приятеля си Серго. Там животните се наслаждават на селското пасище. По-късно през деня козарят Георги си ги прибира, а Мими и Пепа му се отблагодаряват с десет литра мляко.

Айде, дядовото, да ви карам да пасете. Хубава тревичка да ядете и довечера млекце да ми дадете, бае на козите си бай Георги, докато ги транспортира със семейния автомобил.

Природата ме е създала такъв. Обичам животните и те ме обичат. Ако някой не ми вярва, ако иска, да дойде, да му покажа, споделя най-колоритният български козар пред Румен Бахов в предаването Пълен абсурд.

Кози

Бай Георги се хвали, че двете козички много го слушат и той с удоволствие си ги отглежда. Смята ги за много чисти животни. За да се чувстват по-добре в автомобила му, той е махнал задната седалка на колата. По време на път той кара бавно и споделя, че колите успяват да запазят равновесие и не падат.

Козите са моята прехрана. В града няма условия за тях и аз се принудих да ги водя тук при моя приятел Серго. Гледам ги в жилището си.

Имат си помещение, където са приютени на сушенка, на завет, разказва модерният козар, който препоръча на всеки да си вземе по една коза и кола на старо и да ползва автомобила за извозване на животното до пасище.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати