Спасяването на бездомно куче, което трогна всички

бездомни животни

Само в САЩ има над 70 милиона бездомни кучета и котки, които са обречени да живеят с риск за оцеляването си във всеки един момент. Въпреки че мнозина от нас биха се съгласили, че тези животни са едни от най-ценните и обичани домашни любимци, които откликват непринудено на нашата закрила с приятелство и вярност, когато ги засечем да се скитат по улиците, едва ли забелязваме техния невинен характер и сме склонни да се замислим за причините за тежкия им живот.

Организацията за спасяване на бездомни животни Hope for paws работи, за да се промени това, като спасява кученца и котки от улиците и прави всичко възможно, за да им намери постоянен дом.

Наскоро нейни доброволци спасиха болно и уплашено куче, което живеело под една кола на паркинг в Лос Анджели в продължение на седем месеца. Бездомният териер рядко показвал муцунка и не излизал от нароченото си убежище.

Можел да бъде забелязан да се показва само за да си намери храна. Хората, които работят в акушеро-гинекологичната болница в близост винаги се грижели да му донесат нещо за хапване, но те не можели да му помогнат повече от това.

Тяхна пациентка обаче забелязала кученцето и решила да се обърне към Hope for paws за съдействие, защото вече била гледала клипове, на които спасяват животни. Веднага тръгнал екип на организацията да издирва изплашеното скитниче. С търпение и ловкост кученцето било хванато.

Първоначално било толкова объркано, че е заловено с примка. Животинката всячески се мятала и се опитвала да избяга, мислейки, че не среща спасители, а хора, които искат да го прогонят и наранят. Постепенно се успокоила и разбрала, че може да има доверие на доброволците. Те дават на кучето храна и го завеждат на медицински преглед.

Неприятно е да се види как едно куче буквално полудява от страх, но това е, защото то не е докосвано от никого през всички тези месеци. Естествените реакции на тези животни е да бягат, споделя основателят на организацията Hope for paws Елдад Агар, който е и един от участниците в спасителната акция.

Цялото спасяване е заснето и публикувано в Ютюб. Затрогващото видео доби голяма популярност и е гледано от повече от 500 000 души, след като е качено на 5-ти септември. Невероятната трансформация на бездомното куче, вече гордо носещо името, дадено му от спасителите, Аарън, развълнува много потребители на сайта по света.

Ние никога не сме възпитавани или обучавани, че тези същества зависят от нас за оцеляването и благополучието си и затова се надявам, че днес можем да споделяме видеото на Аарън, така че историята на кученцето да достигне до колкото е възможно повече хора по целия свят, призовава в заключение Елдад Агар.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати