Дядо свири по улиците, за да събере пари за лечението на куче

Бездомно куче

Ако се разходите из улиците на Новосибирск, със сигурност ще срещнете дядо, който свири на хармоника. По този начин той събира пари, но не за себе си, а за най-добрият си приятел – бездомното куче Гоша.

Йосиф Александрович е на 74 години. Ежедневно той обикаля централните улици на града с хармониката си, въпреки че изобщо не живее наблизо. Въпреки това дядото няма нищо против всеки ден да пътува на големи разстояния, само за да зарадва четириногия си другар.

Парите, които дядо Йосиф събира, са за лечението на бездомното куче Гоша. То е чисто черно, с големи и умни очи и винаги наострени нагоре уши. Гоша е спътник на Йосиф Алексендрович от години.

Йосиф Александрович не е бездомен – той живее в къща, която дели с още няколко кучета и котки. От събраните пари със свиренето на хармоника той ежедневно отделя, за да купи вкусна храна освен за домашните си любимци, така и за всички бездомни животни по улиците на Новосибирск и района.

За себе си дядото не харчи и стотинка от парите, изкарани от свиренето на хармоника. Той получава скромна пенсия, която му стига напълно. Неговото занимание не е средство за печалба, а начин да помага на животните.

Йосиф е изключително привързан както към собствените си любимци, така и към бездомните. Тази любов може би идва от факта, че той сам е израснал пълен сирак.

През септември тази година един от най-старите спътници на стареца – кучето Гоша, се разболява. Поставената диагноза е оток на белите дробове. Остават му само няколко години живот, но само при условие, че постоянно взима предписаните му медикаменти.

Днес всички пари, които Йосиф Александрович припечелва, отиват за лекарствените продукти на Гоша. Доброволците от Новосибирск, както и обикновени граждани от града също са се включили към инициативата за събиране на средства.

Най-дейна е доброволческата група Вконтакте - Помощ за изоставени възрастни хора в Новосибирск, където всеки може да се включи и да помогнете и на Йосиф Александрович, и неговия верен приятел Гоша.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати