miau.bg»Статии»Живини»Отбелязваме Световен ден на носорога

Отбелязваме Световен ден на носорога

AdminAdmin
Дарт Вейдър
2222
Ден на носорога
Универсална четка за косми за прахосмукачка
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсална четка за косми за прахосмукачка
26.00 лв.
Виж ››

На 22 септември наред с Деня на Независимостта и Световния ден без автомобили отбелязваме и Световен ден на носорога - още един животински вид, който към днешна дата е застрашен от изчезване.

Денят на носорога се бележи от 2010 година насам в зоопаркове и защитени територии по цял свят. Идеята е да се насочи вниманието на хората към факта, че 5-те вида носорози на нашата планета са сериозно застрашени от изчезване.

По повод на празника вратите на Столичния зоопарк ще отворят за трета поредна година за всички, които искат да се позабавляват с гордостта на парка - белия носорог Чико.

В 11 часа пред огражденията на атрактивното животно се организират мероприятия, които да развеселят малки и големи, а в 12 часа гостите на Столичния зоопарк могат да станат свидетели на храненето и къпането на носорога Чико.

Разкрасителните процедури на носорога са последвани в 12.30 часа от викторина с награди за децата. Между 11:00 и 15:00 ще бъде организирана и артработилница за изработване на картички с носорози и маски. Малчуганите ще могат да пробват и моделиране с глина, рисуване на лице, оцветяване т.н.

Успоредно със забавленията децата ще имат и достъп до информационни материали, разположени върху щандове от 5 маси, които ще имат за цел да запознаят със 5-те вида носорози и с проблемите на техния вид. Разбира се, ще има и награди - стикери с образа на носорога Чико специални сладки с неговия лик.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати