Слагат светлоотразителни жилетки на крави - пазят ги от катастрофи

крави

Кравите, отглеждани в покрайнините на малкото английско градче Хънгърфорд в графство Бъркшър, се сдобиха със специални светлоотразителни жилетки, които да ги предпазват от инциденти на пътя, когато се прибират от паша.

Решението за безопасните тоалети на преживните животни бе взето от кметската управа на града поради зачестилите инциденти на пътя през последните няколко седмици, предава Дейли мейл.

От ръководството на населеното място обясняват, че кравите ще се сдобият не само със светлоотразителни жилетки, а и със специални нашийници. В тях ще бъдат вградени светещи диоди, които допълнително да предупреждават преминаващите шофьори, че на пътя има животно.

Кметското решение се е приело от местната общественост със смесени чувства. Някои се шегуват, че след като животните бъдат облечени с новите си тоалети, градчето им ще се прочуе, че в него живеят единствените диско крави на Острова.

Голяма част от населението обаче е наясно, че с новата премяна на преживните животни със сигурност ще се намалят пътните произшествия и ще се спаси здравето и живота както на шофьорите, така и на добитъка.

В околностите на Хънгърфорд се отглеждат близо 180 крави. Градчето е разположено на кръстопът и през и около него преминават няколко главни пътни артерии на Острова. Статистиката сочи, че от началото на годината е имало близо 60 инцидента, свързани с преминаващи през пътя животни.

Също в защита на здравето на кравите група швейцарци започнаха кампания за забрана на чановете, които се връзват на вратовете на животните. Екозащитниците твърдят, че те не са здравословни за един от символите на алпийската страна.

До момента обаче активистите не срещат подкрепа. Тяхната група във Фейсбук е подкрепена едва от 2700 човека, докато групата на защитниците на чановете има повече от 18 хиляди последователи.

Към последните се присъединиха и фермерите, които смятат 5.5-килограмовите звънци за неотменна част от швейцарското културно наследство. Чановете помагат стадата да не се разпръскват и животните да бъдат откривани дори и в мъглата.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати