Учени превръщат молци в хомосексуалисти

Молец
Универсална четка за косми за прахосмукачка-23%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсална четка за косми за прахосмукачка
26.00 лв.
20.02 лв.
Виж ››

Природонаучният музей в Лондон е един от най-популярните музеи в цял свят. Със своите невероятни експонати той може да задоволи вкуса и на най-капризните туристи. Колекциите на културната институция включват повече от над седемдесет милиона съкровища, придобити откъде ли не.

Тук посетителите могат да видят впечатляващи вкаменелости, растения, скали, животни и насекоми. Най-интересна за туристите е и залата, посветена на динозаврите, където могат да се видят скелети на страховити динозаври и огромен макет на тиранозавър рекс.

Безспорно Природонаучният музей в Лондон е прочут с невероятното представяне на развитието на флората и фауната на Земята от древни времена до нашето съвремие.

Наскоро обаче забележителният музей се прочу по необичаен начин. Учени от Природонаучния музей в Лондон проведоха опити да подтикнат мъжки молци към хомосексуални контакти.

Експериментът, който е проведен с помощта на женски феромони, цели да подпомогне контролирането на популацията на молците, предава Франс прес.

Разбира се, учените не са използвали огромно количество от феромоните, а съвсем малко. Те са сложили частици от тях върху восъчни плочици. След като мъжките молци са се докоснали до тях, те внезапно са пробудили нестихващия интерес на други екземпляри от същия пол.

Феромоните оказват толкова силно влияние върху мъжките екземпляри, че мъжките екземпляри не могат да идентифицират женските молци и направо забравят за тях, обясняват от експериментите британска фирма Екзосект.

Ако мъжки молец, засегнат от въздействието на феромоните, се срещне с друг свой събрат, също попаднал в клопката на учените, ще демонстрира движения, характерни за възпроизвеждането, като например размахване на крилца, разказват още учените.

Тъй като обаче всеки подобен опит за възпроизвеждане няма как да се осъществи, подобна технология би довела до ограничаване на размножаването на молците. Учените от Природонаучния музей уточниха още, че експериментите с феромони станали причина броят на този вид пеперуди да се намали наполовина.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати