Бивш военен от Варна застреля домашно куче без причина

Бивш военен от Варна застреля домашно куче без причина
Прибираща се каишка за кучета 6в1-34%
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Прибираща се каишка за кучета 6в1
50.00 лв.
33.00 лв.
Виж ››

Нечувана жестокост потресе жителите на Варна. Домашно куче от породата Голдън ретривър е било застреляно без причина от безскрупулен мъж. Чудовищното действие е извършено на 21 май, като след убийството трупът на животното е бил хвърлен от извършителя в контейнер за смет.

Застреляното куче се казва Цезар. То е собственост на младеж от Варна. Във фаталния ден то било излязло на разходка с родителите на момчето, съобщава Дарик.

Съседите на семейството обясняват, че след сутрешната разходка родителите и домашният любимец се връщат вкъщи, но най-вероятно заради недобре затворена врата животното е успяло пак да се озове на улицата. Когато установили, че Цезар го няма, стопаните му тръгнали да го търсят навън.

Близо половин час те обикаляли квартала в търсене на домашния си любимец. Тогава ги срещнал техен познат, който им съобщил, че кучето им е умъртвено и изхвърлено в контейнера. Семейството било шокирано от новината и веднага проверило в кофите за боклук. Така стопаните на Цезар го открили мъртъв в черен найлонов чувал. Животното било застреляно в тила.

Собствениците на голдън ретрийвъра узнали от очевидеца, че докато кучето си стояло, някакъв мъж минал, хванал го и го застрелял от упор. Свидетелят на злодеянието коментирал още, че оръжието е било снабдено с нещо като заглушител, тъй като при изстрела не се е чул силен звук.

Собствениците на убитото без причина куче са сигнализирали за случая в полицията. Органите на реда прегледали записа от охранителни камери и установили кой е убиецът.

Оказва се, че това е бивш военен. От видеото се разбира още, че кучето се е разхождало спокойно навън, без да проявява агресия към когото и да било. В следващия момент мъжът го сграбчва за врата и го умъртвява с оръжието си.

Извършителят на убийството вече дал обяснение по случая. Той е завил, че е стрелял по кучето, тъй като то е било враждебно към песа, който той е разхождал.

Вече пета година в България насилието над животни се смята за престъпление. То се наказва с лишаване от свобода (до 5 години) и парична глоба до десет хиляди лева. И независимо че при случаите на насилие са открити неоспорими доказателства, досега на нито един извършител не му е била издадена ефективна присъда.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати