miau.bg»Статии»Живини»Викове за помощ спасиха папагали от пожар

Викове за помощ спасиха папагали от пожар

Папагали Ара

Викове за помощ спасиха два папагала в щата Айдахо, съобщават от изданието „Дейли стар“. След като пожарникарите пристигнали, огънят вече се разпрострял в цялата къща. Огнеборците получили информация, че вътре няма бедстващи хора, но за тяхна изненада от къщата започнали да се чуват викове за помощ.

Птиците крещели съвсем ясно и отчетливо „помощ“ и „огън“, съобщават очевидци на случилото се. Това, разбира се, накарало пожарникарите да влязат и да видят какво се случва и дали има хора в беда в горящата сграда. Когато влезли, огнеборците не намерили никакви хора, а само два говорещи папагала, които били изплашени.

Птиците са надавали толкова силни викове, че пожарникарите първоначално си помислили, че в къщата има няколко души, които не могат да се спасят от разрастващите се пламъци.

Двата папагала били спасени, а полицията е започнала разследване, за да се разбере каква е причината за пожара. Ветеринарите, които се грижат за птиците, съобщават, че са изпратени на лечение, а надеждите са, че и двата папагала ще се възстановят напълно от случилото се.

Жако

Подобни инциденти с говорещи папагали всъщност не са рядкост – преди около година, друг папагал на име Найджъл се връща при собственика си след около четири години странстване.

Интересното е, че Найджъл е говорил английски преди да замине, като собственикът му твърди, че птицата е имала британски акцент. След завръщането си, обаче, говорещата птица показала завидни знания по испански.

Найджъл е от вида Африкански сив папагал – Жако и изчезва от дома на стопанина си Дарън Чик през 2010 година. Дарън няма никаква представа какво е правил Найджъл през тези четири години, но споменава, че птицата е изгубила британския си акцент и в момента говори испански. Освен това пернатото често споменава името Лари.

Женските птици са не по-малко умни и забавни – по-рано тази година беше съобщено за женски папагал, който от съвсем скоро е с нови собственици. Птицата се казва Пийчис и явно изобщо не харесва новите си стопани.

Папагалът възпроизвеждал дума по дума скандалите на бившите си собственици почти постоянно. Пийчис била толкова забавна, че новите й господари – семейство Сигмън от Северна Каролина записали монолозите и ги пуснали в интернет.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати