Първи стъпки на малкото кученце в кучешкия парк

Малко куче
Бутилка за пиене на вода за кучета-34%
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
26.00 лв.
17.20 лв.
Виж ››

Кучетата безспорно са социални същества. Освен да прекарват време с човешкото си семейство, те желаят контакт и със себеподобните си, които срещат в кучешкия парк.

В тези зони четириногото може да поиграе на воля с приятели и едновременно да бъде наблюдавано от стопанина си, в случай че се стане инцидент.

В рамките на кучешкия парк малките кученца са най-уязвими, сравнени със завършили развитието си или възрастни животни. Това произлиза от техните хиперактивност и любознателност, които често ги вкарват в пререкания с по-големите. С подходящите внимание и подготовка от страна на стопаните си, те ще успеят да развият целия си социален потенциал.

Не е препоръчително да водите кученца под 4 месеца в района на кучешкия парк – освен липсата на цялостна имунизация срещу опасни заболявания в тази възраст, самите малчовци могат да бъдат травмирани от по-агресивните кучета.

Имайте предвид отношението на вашето кученце към себеподобни, преди да направите голямата стъпка. Опознайте го добре чрез помощта на интеракции със съседски кучета или кучета на приятели.

Преди да навлезете в самия кучешки парк, направете индивидуална разходка около него и наблюдавайте държанието на животните вътре. Ако играта им ви се струва груба и застрашаваща състоянието на кученцето ви, потърсете друг парк, който да срещне вашите нужди. Следете за отношението на кученцето ви към другите четириноги.

Кучета

Първите посещения на кучешкия парк направете в ненатоварено време, което е съответно през делничните вечери, уикенди, празници. Избягвайте големите тълпи и разходете кученцето предварително, за да изхарчи част от енергията си.

Придържайте се към краткотрайните визитации на кучешкия парк отначало – не повече от 15 минути. С времето удължавайте периода. Не забравяйте, че в рамките на обособената за кучета зона освобождавате четириногото от каишката му, тъй като смесването на вързани и отвързани кучета създава агресия.

Неприязън между животните може да се зароди и ако някой от собствениците донесе играчки и лакомства. Другите животни вероятно ще пожелаят същото и ще възникне борба за наградите. Веднъж навлизайки изцяло в атмосферата на кучешкия парк, наглеждайте животинката си и правете преценка на състоянието му спрямо езика на тялото.

Забележите ли признаци на страх или агресия, не се колебайте и напуснете мястото, за да осигурите безопасността на вашето пухче.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати