miau.bg»Статии»Кучета»Как да отучите кучето да спи при вас

Как да отучите кучето да спи при вас

Как да отучите кучето да спи при вас
Kомплект четки за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Kомплект четки за кучета
20.00 лв.
Виж ››

На пръв поглед спането на кучето във вашето легло не изглежда като особено голям проблем. Но това може да доведе до други поведенчески проблеми при животното. Освен това по този начин то свиква до такава степен, че ако се наложи да не спи при вас, което неминуемо ще се случи рано или късно, животното ще понесе промяната изключително тежко.

Ако вече сте научили кучето си да спи в леглото ви и срещате трудности да го превъзпитате - трябва да приложите твърдост и да дресирате животното така, както сте го дресирали като кутре.

Преди да прибегнете към каквито и да е мерки, наблюдавайте как точно спи кучето ви. Позата му ще ви подскаже за вида легло, който ще му бъде удобен. Едва след това прибегнете до избирането на място за спане. Нека то да е качествено и удобно, за да пожелае само да легне в него. На първо време можете да поставите новата придобивка в спалнята – така кучето ще се чувства на познато място. Ако то отказва да слезе от вашето легло, то преместете неговото в друга стая.

Трябва да откриете начин да направите обособеното кътче на кучето си привлекателно. Поставете вътре всички негови любими играчки. Ако забелязвате, че животното обича да е сгушено в завивка, то оставете малко парче плат в леглото му.

Как да отучите кучето да спи при вас

За да приучите кучето да спи в леглото си, използвайте следния трик: изведете го на много дълга разходка – такава, която наистина да го изтощи. След това, прибирайки се, не отвързвайте животното от каишката, а чрез нея го заведете до леглото му. Заради умората би трябвало кучето да легне там, където му показвате. Прилагайте това редовно и рано или късно то ще свикне.

Научете на командата Отивай си в леглото! . Не бива да викате, трябва да сте твърди, ясно и непоколебими. Всеки път, в който кучето изпълни командата, го награждавайте с лакомство, но само докато свикне. Така рано или късно домашният любимец ще научи какво му казвате и ще го изпълнява.

Как да отучите кучето да спи при вас

Вероятно в началото кучето ви ще плаче или ще вие, защото не е при вас. Игнорирайте го. Въпреки, че е неприятно, тъжно и определено дискомфортно, приемайки го в леглото си всеки път, в който то пожелае това, ще го научи именно на противоположното – че вашето легло е и негово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest