Котката ви буди за храна в ранни зори? Eто как да я отучите

Котки

Стопаните на котки всеки ден изживяват своето малко приключение. Пухкавите животни са изключително непредвидими и всеки един миг с тях носи забавни моменти. Не всичко обаче е цветя и рози.

Едно от на-честите оплаквания на собственици на котки е, че пухкавите им любимци ги будят в ранни зори, за да бъдат нахранени. За щастие експертите дават съвети как да се преборим с този навик и как да ги отучим от тази привичка.

Повечето котки будят стопаните си рано, за да бъдат нахранени. Хищници по природа, те просто следват инстинкта си. По това време дивите им събратя ловуват, но те са питомни и получават храната си от човеците.

Котка

За да ги събудят, котките прилагат най-разнообразни тактики в това да изтръгнат стопаните си от разкрасителния и освежаващ сън. Някои се разхождат нервно върху тях, други мяукат до припадък, а трети се захващат с много по-неприятни трикове за разбуждане. Реално любимците изпробват всичко възможно, което би проработило в техен интерес.

Тактиката за справяне е категорична, но и трудоемка. Ако се поддадете на атаката и нахраните писаната, тя ще продължи да прилага триковете си върху вас всяка сутрин оттук насетне. Най-доброто решение е просто да я игнорирате. Това е доста трудно, особено ако котката ви вече е свикнала да го прави.

В продължение на няколко тежки сутрин ще ви се наложи да вложите цялото си търпение и да игнорирате пухкавия натрапник. Така може и да я възпрете в упорството ѝ и в крайна сметка тя да се откаже.

Домашна котка

В случай че не можете просто да се правите на ударени или ви е жал за горкото коте, може да заложите на автоматична хранилка. Този уред е спасил съня на много собственици на котки. Хранилката е настроена да сервира на котката в ранни зори. Пухкавите любимци, надарени с безбожно любопитство, насочват вниманието си към пускащите храна джаджи и оставят стопаните си да спят на спокойствие.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати