miau.bg»Статии»Котки»Хранене и Отглеждане»Козината на котенцето определя характера му

Козината на котенцето определя характера му

Нина НордНина Норд
Джедай
226133
Котета
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
23.00 лв.
Виж ››

Когато избирате котенце, което да стане ваш домашен любимец, трябва да сте наясно не само с породата, която оказва влияние върху характера на красивата животинка, но и с факта, че цветът на козината също има значение за формирането на нрава му според специалисти.

Цветът на козината на котките ги разделя на няколко групи и лесно ще се ориентирате какъв тип котенце е подходящо за вас, за да отговаря на начина ви на живот. Колкото и да е странно, най-послушни и добри според специалистите са котките с напълно черна козина, въпреки че през вековете те са възприемани като носещи нещастие. Черните котки са общителни, мъркат само като ги доближиш и лесно се сприятеляват с деца. Ако сте прекалено строги с котката, тя ще се превърне в нервно и затворено същество, което ще се страхува да направи каквото и да е, за да не се разсърдите.

Сивите котки, както и тези с цвят на козината таби, известен сред нас като тигров заради райетата и петната, са индивидуалисти, които предпочитат собствената си компания. Те избягват контакта с хората и трябва да сте готови за общуване, което не включва постоянно гушкане и мъркане в скута ви. Сивите и раираните котки са своенравни и обичат да се усамотяват в някое ъгълче, където се чувстват добре.

Оранжевите котенца са изключително умни - точно поради този факт често точно рижавите котки се избират за дресура в цирка. Оранжевото коте ще се съобразява с всяко ваше желание и предпочитание. Но често се оказва, че послушанието на рижавото коте е просто начин да ви накара да изпълните някакъв негов каприз. Въпреки очевидната хитрост няма как да се разсърдите на оранжевия сладур, тъй като той никога няма да прекали с желанията си за нещо, няма да досажда и лесно ще усети, ако сте тъжни и ще се опита да ви утеши.

Белите котенца са много чувствителни. Те са склонни към капризи, а ако им повишите тон или им се скарате, ще се обидят и могат да избягват контакт с вас дни наред. Много често белите котенца имат проблеми със слуха, така че бъдете готови да посещавате често ветеринаря. Фактът, че белите котенца са чувствителни и често боледуват, ги прави много привързани към стопанина си. Затова при изоставяне или смяна на стопанина порасналото бяло котенце може да откаже да се храни и да залинее от скръб.

Смята се, че двуцветните котенца са много игриви и весели, а трицветните са предани на стопаните си и са много кротки. Но какъвто и цвят да е козината на котенцето, което ще стане ваш приятел, най-важното е как ще го възпитате вие - от това зависи изцяло поведението му и изграждането на характера му.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати