Miau.bg»Статии»Котки»Хранене и Отглеждане»Козината на котенцето определя характера му

Козината на котенцето определя характера му

Нина НордНина Норд
Джедай
22519
Котета

Когато избирате котенце, което да стане ваш домашен любимец, трябва да сте наясно не само с породата, която оказва влияние върху характера на красивата животинка, но и с факта, че цветът на козината също има значение за формирането на нрава му според специалисти.

Цветът на козината на котките ги разделя на няколко групи и лесно ще се ориентирате какъв тип котенце е подходящо за вас, за да отговаря на начина ви на живот. Колкото и да е странно, най-послушни и добри според специалистите са котките с напълно черна козина, въпреки че през вековете те са възприемани като носещи нещастие. Черните котки са общителни, мъркат само като ги доближиш и лесно се сприятеляват с деца. Ако сте прекалено строги с котката, тя ще се превърне в нервно и затворено същество, което ще се страхува да направи каквото и да е, за да не се разсърдите.

Сивите котки, както и тези с цвят на козината таби, известен сред нас като тигров заради райетата и петната, са индивидуалисти, които предпочитат собствената си компания. Те избягват контакта с хората и трябва да сте готови за общуване, което не включва постоянно гушкане и мъркане в скута ви. Сивите и раираните котки са своенравни и обичат да се усамотяват в някое ъгълче, където се чувстват добре.

Оранжевите котенца са изключително умни - точно поради този факт често точно рижавите котки се избират за дресура в цирка. Оранжевото коте ще се съобразява с всяко ваше желание и предпочитание. Но често се оказва, че послушанието на рижавото коте е просто начин да ви накара да изпълните някакъв негов каприз. Въпреки очевидната хитрост няма как да се разсърдите на оранжевия сладур, тъй като той никога няма да прекали с желанията си за нещо, няма да досажда и лесно ще усети, ако сте тъжни и ще се опита да ви утеши.

Белите котенца са много чувствителни. Те са склонни към капризи, а ако им повишите тон или им се скарате, ще се обидят и могат да избягват контакт с вас дни наред. Много често белите котенца имат проблеми със слуха, така че бъдете готови да посещавате често ветеринаря. Фактът, че белите котенца са чувствителни и често боледуват, ги прави много привързани към стопанина си. Затова при изоставяне или смяна на стопанина порасналото бяло котенце може да откаже да се храни и да залинее от скръб.

Смята се, че двуцветните котенца са много игриви и весели, а трицветните са предани на стопаните си и са много кротки. Но какъвто и цвят да е козината на котенцето, което ще стане ваш приятел, най-важното е как ще го възпитате вие - от това зависи изцяло поведението му и изграждането на характера му.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати