Miau.bg»Статии»Котки»Хранене и Отглеждане»Най-подходящите места за поставяне на котешка тоалетна

Най-подходящите места за поставяне на котешка тоалетна

Котка

Сигурно си мислите, че да приучите котката на тоалетна е също толкова лесно, колкото възпитанието на кучето, що се отнася до нуждите му в рамките на къщата. Котките обаче са свикнали да се изхождат на тихо и спокойно място в подобна на пясък субстанция.

Повечето нежелани проблеми, свързани с изхождането, обикновено са грешка на собствениците. Сред тях са недостатъчно количество перли за котешка тоалетна, неподходяща марка, нередовно почистване или неправилна локация на съда в дома. Тези грешки се поправят с малко компромиси от двете страни на конфликта.

Къде да сложим котешката тоалетна

За начало, поставете котешката тоалетна на лесно достижимо и безопасно място. Вероятно ще ви се иска да я изгубите от поглед, заедно с миризмата, носеща се от нея, но задължително трябва котката да има бърз достъп при нужда.

Спалня

Идеалното място за котешката тоалетна е в чиста, тиха и неоживена стая, където животното се чувства комфортно - в спалнята например. Установено е, че четириногите не обичат да се чувстват приклещени, докато си вършат работата, затова не слагайте тоалетната им на тесни места като килер.

Ако в дома има няколко котки и една от тях е доминантна, не ѝ позволявайте да превзема тоалетната на другите, тъй като не са фенове на споделянето.

Въпреки че пералните помещения ни се струват идеалното място за котешка тоалетна, шумовете от пералнята или сушилнята могат да притеснят животното. Освен това избягвайте да доближавате паничките с храна и вода до съда с котешката тоалетна.

Когато осиновявате нова котка, дръжте я първоначално в малко пространство в близост до мястото, където смятате да ѝ предоставите котешката тоалетна, за да свикне. Не слагайте съда на сложно място, достигането до което изисква минаване през поредица от препятствие – това затормозява животинчето.

Постоянството е от особено значение при котките, затова дръжте тоалетната на едно и също място. Иначе всяка промяна в дома ви може да се посрещне с отбягване на котешката тоалетна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest