Miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Как да научим кученцето да спи през нощта

Как да научим кученцето да спи през нощта

Нина НордНина Норд
Джедай
22519
Как да научим кученцето да спи през нощта

Когато си вземат кученце, много хора не са наясно, че им предстоят безсънни нощи. Да имаш малко кученце е като да имаш бебе и то изисква съответните грижи. Кученцето не е наясно кога е време да се спи и не се съобразява с това, че вие искате да отпочинете от изморителния ден.

Едно от най-важните неща, на които трябва да научите малкото кученце, е да не ви държи будни цяла нощ. А ако самото то е будно, да не ви тормози, за да може и вие малко да подремнете. Все пак вие на другия ден ще имате много задачи, а кученцето ще прекара почти цялото си време през деня в сън, особено ако е будувало през нощта.

След като навършат осем седмици, кученцата могат по малко да се учат на това да заспиват през нощта, за да може да се синхронизират със съня на стопаните си. След като кученцето стане на три месеца, би трябвало вече да ви буди много рядко през нощта. За да се случи това, трябва да спазвате определени правила.

Последното хранене на кученцето трябва да се случи около три часа преди времето ви за лягане. Така ще дадете възможност на организма на кученцето да усвои храната и да използва банята или някакъв вид постелка, който сте пригодили за тоалетна, преди да се научи да контролира нуждите си. Ако нахраните кученцето преди да си легнете, това означава, че то ще започне да скимти.

Ограничете възможността на кученцето да пие вода, докато спите - последното пиене на вода за деня трябва да е също около три часа преди да си легнете. Ако кученцето вече е ваксинирано, изведете го точно преди да си легнете. Така увеличавате шанса му да издържи до сутринта.

Как да научим кученцето да спи през нощта

Запомнете - измореното кученце има нужда от сън. Ако кучето ви кипи от енергия, преди да си легнете, ще е много трудно да го убедите да стои мирно и да си легне. Затова е добре през деня кученцето да играе активно, а вечер е добре също да поиграете с него и да се разходите. Колкото повече приближава времето за лягане, толкова по-спокойни трябва да са игрите с кученцето, за да се настрои и то за сън.

Леглото на кученцето трябва да е място, което да е комфортно и спокойно. То трябва да е на топло местенце, далече от течение, за да се чувства кученцето приятно, когато ляга. Никога не използвайте леглото като място за наказание на кученцето при провинение, защото то няма да иска да легне в него изобщо. Ако спазвате тези правила, скоро ще се радвате на спокоен сън през нощта и весели игри с кученцето през свободното ви време.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest