Miau.bg»Статии»Котки»Котешкото Здраве»Как да накараме котката да пие повече вода?

Как да накараме котката да пие повече вода?

Как да накараме котката да пие повече вода

Когато говорим за видове животни, котките се сред тези, които изискват по-малки количества вода, за да поддържат нормалните си функции, и понякога е същински кошмар да ги накараме да пият повече. Някои заболявания като бъбречна недостатъчност и инфекции на пикочните пътища налагат пиенето на повече вода от обикновено.

Как да накараме котката да пие повече вода?

Увеличете броя панички с вода

Разпрострете съдовете на няколко места в къщата. Може да се опитате дори да ги поставите на нестандартни места. Така котката ще им обръща повече внимание. Колко често сте ставали свидетел котето ви да ближе капките от мокри повърхности?

Сменете стила на паничката

Разнообразявайте външния вид на съда, в който слагате вода за котката – ниски, високи, пробвайте стъклена чаша или огромна кучешка паница. Колкото по-необикновено изглежда, толкова по-добре. Материалите, от които е направена паничката, също могат да се сменят – неръждаема стомана, стъкло, глина.

Пробвайте с течаща вода

Голям брой котки отказват да пият вода от паничка. Тези индивиди предпочитат течностите си в течаща форма – леко църцорещ чучур представлява идеалният източник на вода за тях. Съществуват фонтани за котки на пазара, които работят 24 часа и са направени с цел да напомнят на писаната, че е време за голяма глътка.

Котки

Овкусете водата

Разредете водата в паничката с малко течно съдържание от консерва с риба тон – така ще направите течността по-привлекателна за четириногото. И котката ще пие повече вода.

Добавяйте вода към храната

Добра идея е да храните котката с консервирани мокри храни или да добавяте вода към обикновеното ѝ меню. Въпреки това не всички котки обичат манджата си, накисната във вода, и най-вероятно ще откажат да се хранят. Затова пробвайте всички методи и намерете най-удобния за вас и вашето пухкаво другарче.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest