Miau.bg»Статии»Котки»Хранене и Отглеждане»Привързаното коте: наказание или благословия

Привързаното коте: наказание или благословия

9 от 10 Снимки

9. Искате миг спокойствие


Не бихте го изрекли на глас, но бихте били щастливи, ако за момент Ваше Величество Ви лиши от присъствието си!

Да, няма спор! Котките са толкова сладки същества, толкова мили и с такъв уникален нрав, че ние често им позволяваме да вадят душичката ни с памук (в случая с лапичка). Нещо повече, наслаждаваме се на начина, по който умело ни манипулират.

И всичко е толкова увлекателно, че неусетно преминаваме във фазата, в която се запитваме дали не сме си разменили ролите и въобще престава да ни бъде ясно кой е шефът в къщи. Всъщност, имайки котка в къщи, вече този въпрос не би трябвало да стои на дневен ред! Повече от ясно е, че господар на дивана е Негово Величество, а не Вие.

Но какво се случва, ако разглезим Негово Величество Пух дотам, че да не ни остава лично пространство?

Ако и Вие сте като мен и си говорите с Вашият Любимец прекалено много, ако му обяснявате кога излизате и колко ще се забавите, ако го умолявате да не драска (ако би благоволил) по новия диван, а да използва някоя от хилядите си скъпи играчки за това, ако не Ви дава сърце да му се скарате... то значи е дошъл моментът да споделя с Вас кои са онези неща /разгледай галерията/, които само Вие бихте разбрали, ако имате котенце, което се е вманиачило по Вас, което се случва едва тогава, след като вече, разбира се, и Вие сте се захласнали отдавана по неговата красота и нрав!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати