Miau.bg»Статии»Живини»Най-абсурдните суеверия, свързани с животни

Най-абсурдните суеверия, свързани с животни

Пламена M.Пламена M.
Джедай
5468
3 от 3 Снимки

3. Селскостопански животни


В миналото конят се е смятал за добро и благотворително животно, което носи щастие.

Хората в миналото гледали как се държат конете преди битка. Според държанието животното знаело как ще свърши войната. Когато то се държало жизнерадостно, войната ще завърши успешно. Ако конят показва лошо поведение – не се очаква благоприятен развой на събитията.

Когато кравата дава само мъжки телета, в къщата ще има финансови затруднения. Ако крайниците на телето започват да потреперват, снегът може да се очаква скоро.

И най-актуалното – младия добитък се кръщава по време на новолуние.

Когато прасето започне да яде птици, нещастие ще се настани в дома.

За овцете хората в миналото имали специално мнение. За тях те били небесен дар, даден на човечеството, за да му носи вълна, мляко и месо.

Петлите в миналото се отглеждали точно една година. Вярвало се, че през нея, когато кукуригат, те пеят Ти си шефът, докато през втората – Аз съм шефът. Според други петелът кукурига: Убий ме, през първата година, и Аз ще те убия – през втората.

Ако петел кукурига на прага, ще идват гости.

Пилетата, писукащи на двора, вещаят години на глад.

Суеверията, свързани с животни, са били от особена важност за хората в миналото. Някои от тях, дори най-абсурдните, са се запазили с годините и до днес.

Едно от най-известните суеверия, което е актуално още, е свързано с черната котка. То обаче е само черешката на тортата. Все още мнозина са убедени, че ако котката легне на болното място на човека, това ще облекчи болките му.

Интересното е, че в миналото това суеверие е било точно обратното – ако котка легне на болното място, човекът ще си отиде скоро.

Независимо дали вярвате или не, няма как да не сте се сблъсквали с така странните за останалите народи суеверия с животни. Ето кои са най-интересните от тях:

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати