Miau.bg»Статии»Живини»Статии за котки»Котка отгледа рисче, изоставено от майка си

Котка отгледа рисче, изоставено от майка си

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k44
Ника и рисчето
Снимка: imgur
Ника и рисчето

Обикновена домашна котка остана в историята с всеотдайността си и нежността си. Грижовната писана се превърна в символ на безграничната майчина обич, след като прие като своя рожбичка рисче, изоставено от собствена си родителка.

Тази случка се разиграла в Новосибирски зоопарк през 2015 година, но посетителите на зооцентъра още си спомнят с въздишка за котката Ника.

По това време женски рис от зоологическата родил, но така и не пожелал да се грижи за малкото си. След като един от гледачите му забелязал нехайното отношениe на животното към малкото му, му хрумнало да прибегне до помощта на неговата домашна котка Ника, която също наскоро се сдобила с бебета.

Служителят събрал рисчето с котешкото семейство и то бързо станало част от него. Мъничето започнало да бозае от новата си майка, а когато пораснало, тя му показала и как да похапва твърда храна /вижте в галерията по-горе кадри от съвместното съжителство на котаната и рисчето/. Така благодарение на всеотдайните грижи на Ника едно изоставено бебе получило шанс да оцелее.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати