Miau.bg»Статии»Живини»Стартира кампанията Прегърни уличен герой

Стартира кампанията Прегърни уличен герой

Антония Р.Антония Р.
Джедай
6397

Започна кампанията Прегърни уличен герой на фондация Приятели на животните, която всяка години събира средства в подкрепа на бездомните и малтретирани животни у нас.

Всеки месец във Фондацията се регистрират нови 40 животни, а през есенно-зимния период броят им чувствително скача. Повечето са миролюбиви, макар че занемареният им външен вид често плаши хората.

Бездомни животни се откриват в междублоковите пространства, около училища и детски градини. Много от тях са с регистрирани заболявания и отнема около половин година, за да се излекуват напълно.

Проблемът с безстопанствените животни расте и всеки ден във Фондацията получават сигнали за блъснати, оставени без вода и храна животни. Стопани, които повече не могат да се грижат за домашните си животни, също звънят, за да ги оставят в организацията.

За жалост усилията на Фондацията не са достатъчни да поемат всички нуждаещи се. Поради това от две години насам се опитваме да изградим Спасителен център за животни в беда, казват представители на Фондацията пред 24 часа.

Необходимо е обаче да се съберат средства. Желаещите да се включат могат да изпратят смс на с текст DMS HELP на кратък номер 17 777 за всички мобилни оператори.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати