miau.bg»Статии»Живини»Статии за кучета»Учени: Кучетата сънуват стопаните си!

Учени: Кучетата сънуват стопаните си!

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k847
спящо куче

Ако отглеждате куче у дома, то неведнъж сте виждали как то потрепва с крачета, докато се е отдало на блажена дрямка. Тогава със сигурност сте се запитали какво толкова сънува палето ви, че се вълнува така. Днес най-сетне можете да намерите отговора на този въпрос, след като учени от Харвардския университет решиха да го изследват.

Провеждайки множество проучвания и експерименти, експертите стигнали до извода, че кучетата сънуват лика на своя господар и това е напълно логично, пише изданието Метро.

Хората виждат в сънищата си явление, които ги вълнуват и когато са будни. Понякога им се присънват съвсем обикновени ситуации, а друг път – доста причудливи. Най-вероятно подобни са и сънищата на домашните палета.

И тъй като те се чувстват страшно привързани към човека, който се грижи за тях, сигурно виждат насън неговото лице или пък различни сцени, в които той присъства, смятат психолозите.

Това не е първото изследване, опитващо се да разгадае какво се случва в съзнанието на палетата, докато спят. По-ранно проучване твърдеше, че всяко куче има различни сънища. Така например немските овчарки виждат в просъница крадци, а пойнтерът - хванати птици.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest