Miau.bg»Статии»Живини»Бодливо прасе едва не уби домашно куче

Бодливо прасе едва не уби домашно куче

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k46
Бодливо прасе

Тежък инцидент едва не погуби домашно куче. В опит да си поиграе с бодливо прасе палето Махалоу от канадска провинция, получи сериозно наранявания от наплашеното зверче.

Драмата се разиграла наскоро, след като кучето било пуснато на обичайната си самостоятелна разходка. Докато тичал свободно из полето, Махалоу очевидно се е натъкнал на диво прасе. Както показва името на вида, неговите представители имат огромни и остри бодли, с които пронизват враговете си.

Навярно Махалоу е опитал да се позабавлява със зверчето, но това не се възприело добре от него и то влязло в атака. Не след дълго стопаните на кучето видели как домашният им любимец се прибира вкъщи, целият покрит с огромни бодли.

Независимо че на пръв поглед кучето изглеждало много смешно с шиповете по себе си, ситуацията се оказала доста сериозна. Ето защо стопаните на Махалоу веднага го откарали при ветеринарен лекар. След направените изследвания лекарят потвърдил, че положението е критично.

Куче

Купищата бодли проникнали през кожата на животното и успели да ранят сърцето и дробовете му. За да не издъхне палето всеки момент, се наложило то да бъде подложено на доста трудна операция. Интервенцията се оказала много скъпа, но семейството на Махалоу нямало друг избор, защото не искало да остави кучето си да загине в страшни мъки.

Тъй като не разполагали с нужните средства обаче, стопаните на раненото пале трябвало да съберат средствата с помощта на добри хора. В крайна сметка мисията се оказала успешна и всичко завършило благополучно. Махалоу отново припка сред природата и се забавлява.

Състоянието на кучето е стабилизирано, но то отново ще трябва да посещава ветеринарния специалист, тъй като е необходимо здравето му да се следи и в бъдеще. Сега собствениците на кучето са щастливи и спокойни, а за да не се случват друг път подобни инциденти, са си дали дума да наглеждат повече своя питомник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest