Miau.bg»Статии»Живини»Енот се превърна в куче

Енот се превърна в куче

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k28
Енот се превърна в куче

Енот, който се смята за куче, е най-новата сензация в интернет. Младата красавица Пъмпкин вече почти година живее в семейството с две палета и напълно е възприела както начина им на живота, така и техните маниери. Сега палавата миеща мечка следва своите приятели по петите и с удоволствие се отдава на всички кучешки занимания. Сред тях са игрите и гушкането предава Дейли експрес.

Пъмпкин вероятно е най-шантавата миеща мечка в света. След инцидент миналата година обаче тя спира да бъде такава и се превръща в куче. Всичко започва ненадейно, когато Роузи Кемп от Насау, Бахамски острови намира в градината на къщата си малко миещо мече със счупено краче.

Оказало се, че животното е пострадало след падане от дърво. Роузи се надявала, че майката на мъничето ще го потърси, за да се погрижи за него, но това така и не се случило. Същевременно състоянието на енотчето се влошавало и жената не можела да стои и да гледа безучастно как то загива.

След като не могла да намери специализиран център, който да се погрижи за него, Роузи решила, сама вземе нещата в свои ръце. Тя и дъщеря ѝ Лора Йънг започнали да полагат грижи за бебока и той се възстановил. Междувременно малката Пъмпкин започнала да се сближава с двете домашни кучета Орео и Тофи.

Към днешна дата миещата мечка, мислеща се за куче, е истински хит в социалните мрежи благодарение на снимките, които нейната стопанска качва. От тях се вижда какви пакости върши пухкавото животно в компанията на своите четириноги приятели.

Енотите са много умни и чувствителни животни. Пъмпкин се разбира чудесно с кучетата. Тя много бързо изгради връзка с тях и в момента самата се възприема за куче, обяснява г-жа Кемп.

Но въпреки че Роузи ежедневно става свидетел на забавни моменти, не пропуска да подчертае каква голяма отговорност е отглеждането на диво животно в домашни условия.

Миещите мечки не са като кучетата и котките. Те не са опитомени и често показват настроенията си. Те са като деца и когато са недоволни от нещо, това си проличава.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest