Miau.bg»Статии»Живини»Американци си мериха прасетата

Американци си мериха прасетата

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k
прасета
Универсална четка за косми за прахосмукачка
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсална четка за косми за прахосмукачка
26.00 лв.

Традиционно състезание с прасета се проведе в американския щат Айова. На него стопани на свине мериха своите угоени питомци с надеждата всеки от тях да се отличи с впечатляващо тегло. Надпреварата, която се провежда за 75-ти път, събра куп зрители и почитатели на прасетата.

В тазгодишното издание на състезанието почетното първо място беше спечелено от Големия Мак. Прасето тежи цели 529 килограма и успя да задмине най-големия си конкурент само с двадесет килограма. Но независимо от изумителното си тегло Големият Мак съвсем не е най-тежкият участник, явявал се на този конкурс. Оказва се, че рекордът принадлежи на грухчото Реджи, който преди три години събира погледите със своите 605 килограма.

Освен със състезанието за най-тежко прасе американският щат Айова ще остане в историята и по още една причина. Припомняме, че преди една година в медиите излезе новината, че именно там се отглеждат специални прасета, чиито месо има вкус на уиски.

Развъждането на необикновените добичета е по хрумване на местна фабрика за ръженo уиски. Интересното начинание започна само с двадесет и пет свинчета, които бяха подложени на специална диета.

уиски

Храната на животните включваше ферментирали ръжени зърна. Според ръководителите на фабриката за ръжено уиски, след подобен режим на хранене, когато от прасетата се добият пържоли, вкусът на месото ще наподобява този на уиски.

Решихме, че ще е чудесно, ако намерим начин да съчетаем в едно тези два вкуса - на уиски и свинско месо. Подобно нещо досега не е правено. Сигурни сме, че месото ще допадне на много хора. Ще е страхотно хем да хапваш мръвка, хем все едно си пийваш любимото питие, заявиха от ръководството на фабриката за ръжено уиски.

От компанията са сигурни в успеха на начинанието си и се похвалиха, че то е намерило много почитатели, още преди да стартира. Авторите на идеята споделиха, че са се сетили за необичайната концепция, докато са си пийвали.

Всичко хубаво става след дванадесет на обяд, пошегува се тогава един от съоснователите на фабриката.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest