Къпане на кучето

Къпане на кучето
Бутилка за пиене на вода за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
22.00 лв.
Виж ››

Къпането на кучето е задача, която обезкуражава голяма част от стопаните и те го правят изключително рядко.

Повечето специалисти са на мнение, че кучето не трябва да се къпе преди навършване на 3-месечна възраст. След като премине този период, е желателно да вкарвате в банята вашия приятел поне веднъж на 2-3 месеца.

Вече съществуват натурални продукти с почистващо действие, намаляващи падането на козината и кучешки шампоани без добавени аромати.

Как да къпем кучето

Кучетата, които обичат банята, са наистина рядко срещано явление. Малък трик, с който тази процедура ще премине по-безобидно, е да поставите кучето във ваната без да пускате водата.

Поиграйте си, оставете го да „проучи терена” и т.н. Повторете упражнението няколко пъти в деня на къпане. Това ще успокои домашния любимец значително.

Ако нямате вана, сложете кучето директно на пода в банята, в непосредствена близост до душа. Обърнете внимание на това, че не бива да насочвате главата му към вратата на помещението, за да не предизвикате неговото бягство.

Една от задължителните процедури, преди да пристъпите към истинската баня на кучето, е старателното разресване на козината му. Така продуктите ще проникнат по-ефективно в кожата на вашия любимец, а и ще избегнете неприятния момент със запушването на канала.

Съвети за лесно къпане на куче

Бъдете внимателни, когато мокрите главата на кучето при къпане. Преди започване е препоръчително да поставите тампончета памук в ушите му, които ще ги предпазят от навлизането на вода и последващо развитие на инфекция. Покрийте очите му и пуснете водата да тече нежно върху муцуната.

Никога не използвайте топла вода, с която вие бихте си взимали душ. Не забравяйте да се уверите, че не сте пропуснали да изплакнете някоя област, тъй като може да предизвикате алергична реакция.

Когато приключите с всички етапи на къпането на кучето, е ред на подсушаването. Макар много хора да го пренебрегват по важност, то е от огромно значение.

Ако оставите кучето да седи мокро твърде дълго време, е възможно палето да настине или да развие инфекция.

Задължително поставете голяма хавлия на пода, защото след като се изтръскат добре, кучетата имат инстинкт да се въргалят и най-добре за вас е, ако това се случи на кърпа, приготвена за това.

Вижте също: Колко често се къпе кучето

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest