Miau.bg»Статии»Живини»Нова мания - зелфи или селфи със зебра

Нова мания - зелфи или селфи със зебра

Зелфи

Селфи снимките през последните години се превърнаха в мания, като дори желанието за оригинално селфи доведе до смъртни случаи. Едва ли е останал човек, който да не знае какво представлява. Във връзка с тази мания учени от цял свят започнаха да измислят какви ли не странни приспособления за по-лесно правене на селфи.

След последните изобретения е т.нар. ръка за селфи, която ще ви даде възможност да си щракнете фото, но отстрани да изглежда сякаш не сте сами. Очевидно е изключително срамно човек да се снима самостоятелно. Точно по този начин е представена и ръката за селфи – като възможност да се скриете от приятелите си в социалната група, че сте сами.

Творците, чието дело е ръката за селфи, твърдят, че са я създали с цел да осмеят добре познатите стикове за селфи, които придобиха широка популярност.

Един германец, обаче, изобщо не се притеснява да си прави снимка сам и този факт му печели популярност през последните дни. Малт Вустефелд е 24-годишен младеж, който става популярен благодарение на една зебра.

Историята започва с една обикновена разходка в зоопарка в Холт-Щукенброк, Северна Вестфалия. Младежът обяснява, че карайки колата си, забелязал, че покрай него, отстрани на платното, преминават зебри.

Малт решил да спре автомобила си и да ги изчака да преминат. Една от зебрите обаче, очевидно крайно любопитна и дружелюбна, решава да се доближи до колата на Малт. Германецът споделя, че животното е било гладно, затова той решил да даде на зебрата един морков, който тя похапнала с удоволствие.

Докато зебрата ядяла моркова, младият германец преценил, че този момент си заслужава да бъде запаметен и изважда телефона си, за да си направи селфи. Идеята на момчето е била зебрата, която се храни зад него, да бъде само част от фона на снимката. Не такава, обаче е била идеята на самата зебра.

В момента, когато германецът настройва телефона си за снимката, зебрата пъхва глава в отворения страничен прозорец и застава до главата на Малт. Тази свежа и забавна снимка породи и съвсем нов термин – вместо селфи, зелфи (тоест селфи със зебра).

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest