Miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Хранене на ротвайлер

Хранене на ротвайлер

Ротвайлер

Режима на хранене в комбинация с правилно и здравословно хранене ще помогне на вашето куче да израсне жизнено и здраво.

Ротвайлерите израстват за 18 месеца, като през този период ние трябва да се стремим израстването да става бавно, на етапи и по възможност да не качва излишни килограми.

Когато ротвайлерите са на около 5-7 месечна възраст, ние трябва да следим теглото им и то не трябва да надвишава 50-60% от теглото на един възрастен ротвайлер. Един възрастен екземпляр може да достигне тегло от 30 до 60 килограма. През тези 18 месеца на растеж ротвайлерът може да увеличи теглото си повече от 80 пъти.

За хармоничното развитие на ротвайлера е необходимо да следим и доколкото се може да намалим калоричната храна и високото съдържание на протеини. Ако прекалим с храните, които съдържат изключително високо ниво на протеини, можем да причиним на подрастващия ротвайлер, проблеми с опорно-двигателният апарат.

Много често ротвайлерите са с наднормено тегло причинено от високо калоричните храни. Освен до наднормено тегло тя води и до бързо израстване на ротвайлера, което може да причини неправилно формиране на костите и ставите.

Ротвайлери

Най-подходящо е храненето на родвайлера да става два пъти на ден. Така ще се избегне претоварването на организма и стомаха. Ротвайлерите се нуждаят от храни, които са с висока степен на усвояемост. Храни с висока степен на усвояемост са тези с над 85 % усвояемост.

Винаги когато избирате храна за ротвайлера ви, проверете от какво е формиран протеинът. Повечето храни съдържат растителен протеин от пшеница, соя, цяревица и други. Трябва да се стремите да не купувате храни с растителни протеини, защото те са с ниска биологична стойност заради ниското съдържание и смилаемост на аминокиселините в тях.

Добрият собственик на ротвайлер трябва да не допусне преждевременно израстване на кучето. Всяка порода е закодирала бързината на израстване за различните животни]. Развитието винаги трябва да става бавно, постепенно и здравословно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest