Miau.bg»Статии»Кучета»Любопитно за кучетата»Кои миризми отблъскват кучетата?

Кои миризми отблъскват кучетата?

Кои миризми отблъскват кучетата?

Най-добрите приятели на човека може да са страхотни за компания, но със сигурност могат да опустошат градините и тапицерията на любимия ви диван у дома. Каквито и да са причините да държите кучето далеч, има много репеленти, които са евтини и лесни за приготвяне у дома.

Преди да ви представим няколко отблъскващи кучетата миризми, нека първо направим няколко важни уточнения, а именно:

- Миризмите, които кучетата мразят, могат да включват естествени съставки като цитрусови плодове, лют червен пипер, оцет, синапено масло и утайка от кафе, всяка от които не се харесва на кучетата заради силната си миризма или вкус.

- Те са безопасни за околната среда и ефективни за държане на кучетата далеч от градини и мебели, без да представляват риск за тяхното здраве.

- Не използвайте амоняк като средство за отблъскване на куче, защото може да бъде потенциално вреден, ако го консумира куче.

Също така всички изброени в следващите редове продукти са 100 процента безопасни за кучета и околната среда:

Цитрусите отблъскват кучетата

Как да държим кучето далеч

Кучетата намират миризмата на цитрусови плодове за ужасна. Можете да защитите градината си, като поставите резени портокали или лимони в цветната леха. За да държите кучето си далеч от мебелите си, поставете чаша вода с лимон на близката маса или напръскайте мебелите си със сместа.

Кучето мрази миризмата на лют червен пипер

Въпреки че лютите чушки няма да навредят на вашето куче, те ще раздразнят очите, носа и гърлото му. За да предпазите кучето си от вашата цветна леха, смелете смес от черен пипер и лют червен пипер и я поръсете в градината си. Добър трик, за да накарате кучето си да избягва тапицерията, е да поръсите лют червен пипер под дивана (или друга мебел, която искате да опазите) или да оставите купа с декоративни люти чушки до дивана.

Оцетът отблъсква кучето

Кучетата много не харесват миризмата на оцет. Оцетът може да бъде потенциално опасен за растенията, така че не пръскайте оцет във вашата градина. Вместо това накиснете биоразградимите филтри за кафе в бял оцет и ги оставете да изсъхнат на слънце. След като изсъхнат напълно, нарежете филтрите на тънки ленти с дължина колкото клечка за зъби. Разпръскването на лентите във вашата градина ще отблъсне вашето куче и ще позволи на вашите цветя да процъфтяват.

Синапеното семе отблъсква кучето

Кучетата мразят миризмата на синапено

Кучетата мразят миризмата и вкуса на синапеното масло, така че го напръскайте около зоната, която искате кучето ви да избягва, и вижте колко ефективно е то.

Утайката от кафе отблъсква кучетата

Кафето е друга миризма, която кучетата не обичат, а утайката от кафе е чудесна и за почвата във вашата градина. Просто разпръснете утайката върху почвата и вашето куче ще стои настрана.

Вижте също:

- Как кучето да стои далеч от дивана

- Как кучето да не се качва на масата

- Как кучето да не яде цветята

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest