Miau.bg»Статии»Котки»Хранене и Отглеждане»Най-популярните котешки имена

Най-популярните котешки имена

Най-популярните котешки имена

Осиновяването на коте е истински празник за всеки дом. Веднага след суетнята по подготовката на всичко необходимо за отглеждането, удобствата и забавленията на новия член на семейството идва и въпросът с името на домашния питомец.

Ако човек се замисли, това е проста задача, тъй като ограничения на практика няма. В същото време, щом се пристъпи към конкретно име, възникват хиляди въпроси и възражения, които усложняват избора. Когато човек изпадне в такава ситуация е добре да има нещо като ръководство, което да го насочи към правилния избор.

Избор на име за котка

Името на котката - пухкавият мъркащ член на семейството трябва да отразява неговата уникалност, да е лесно за запомняне от самото коте, да отговаря на характера му и да му пасне. Вдъхновение за такъв избор може да се потърси на няколко места.

Вдъхновение от характера на котката

Това е една от най-честите причини за избор на някакво име за котка. Сладкото, миливидно изражение на котето веднага поражда желание да бъде определено по този начин. Сладкишка или Сладкишко, Суити, Мила са подходящи имена за умилително изглеждащо пухкаво топче. Мистериозно изглеждаща котка може да бъде назована Маги, Луна, за подчертаване на този характер на домашния любимец.

Вдъхновение от любима храна

Име за мъжка котка

Хората имат любима храна, котките също. Избор на име за домашния спътник е любимата ни храна, защото предизвиква възторжени асоциации - пица, мъфин, куки или пастет, ако котето обожава пастетите, които стопаните купуват.

Необичайни имена за котка

Стопаните, които обичат екзотиката и необичайното в живота най-вероятно ще се спрат на име, което не е характерно за представителите на котешкото царство. Но какво от това, важно е да харесват името на своя приятел. Така и домашният любимец ще се започни от посетителите в дома.

Съвети при избор на име за котка

Име за женска котка

- Да бъде лесно за произнасяне котешко име и запомняне

- Котката да реагира на името си

- Името не бива да е съчетание от думи, които често се ползват в ежедневието

- Трябва да бъде избрано с грижа и обич, както избираме за любимите си хора

Популярни имена за котка

Женски имена за котката - Луна, Бела, Луси, Кити, Лола и други.

Мъжки имена за котарака - Лео, Чарли, Макс, Джаспър, Лъки и други са сред популярните котешки имена.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest