Miau.bg»Статии»Кучета»Любопитно за кучетата»Подготовка и обезопасяване на дома за новото кученце

Подготовка и обезопасяване на дома за новото кученце

Подготовка и обезопасяване на дома за новото кученце

Довеждането вкъщи на ново кученце е вълнуващ и радостен момент за цялото семейство. Но животинчето ще се нуждае от много любов и внимание, докато свиква с новия си дом. Преди вашият нов любимец да пристигне, трябва да се вземат някои мерки и решения.

След като сте избрали бъдещ четириног приятел и очаквате големия ден, ще трябва да подготвите дома си. Ще трябва също така да намерите правилните консумативи, да вземете решение относно домашните правила, да помислите как ще направите представянето и да насрочите важни посещения при ветеринаря.

Ето няколко полезни съвета как да се справите с тези нелеки задачи:

Запасете се с добра храна за домашни любимци

Изберете здравословна храна за домашни любимци, която е формулирана да отговаря на хранителните нужди на кученцата. Говорете с вашия ветеринарен лекар за храната за домашни любимци, която може да е най-добра за вашия нов приятел. Не се напрягайте твърде много за тази част обаче, защото може да намерите най-добрата храна за кученца чрез проба и грешка. Просто се уверете, че вашето кученце има висококачествена храна, която отговаря на всичките му хранителни нужди. Храната за кученца може да се предлага в различни вкусове. Намерете този, който вашето животно хареса и се придържайте към този вкус. Честата смяна на храни и аромати може да доведе до разстроен корем на животинчето. Вземете достатъчно кучешка храна, за да стигне за няколко седмици. По този начин не е нужно да се притеснявате да бързате да вземете храна за домашни любимци през първите две седмици с кученцето. Освен това може да искате да вземете някои специални лакомства.

Закупете необходимите консумативи

Ново кученце

Повечето хора се сещат да вземат купа за вода и купа за храна за нов домашен любимец, но други консумативи може да не се вземат предвид. Това може да доведе до многократни пътувания до магазина за домашни любимци според нуждите. Спестете си малко време и потенциално разочарование, като се запасите с всички консумативи, от които вероятно ще се нуждаете за вашето ново кученце.

Също така помислете какво ще ви е необходимо в дома ви, за да предпазите кучето си. Например, може да не сте в състояние да гарантирате, че всички стаи са безопасни за вашето кученце. Можете обаче да вземете бариери за домашни любимци или врати за бебета за стаи, в които кученцата не трябва да влизат.

Помислете за закупуване на следните артикули за вашето кученце:

- Яка;

- Каишка;

- Сандък за транспортиране до ветеринарен лекар;

- Играчки за дъвчене;

- Четка за кучета;

- Шампоан за кучета;

- Играчки;

- Бариери за домашни любимци;

- Подложки за кученца;

- Торбички за изпражнения;

- Купа за храна;

- Купа за вода.

Оценете нуждите, които вероятно ще има вашето ново кученце, след което направете списък за пазаруване. Това ще ви помогне да не забравите нищо, от което вашият домашен любимец може да се нуждае.

Поставете ценните притежания извън обсега на кученцето

Имайте предвид, че кученцата имат привидно безкрайна енергия и дъвчат различни неща, докато изследват своя нов свят. Това е нормално поведение, което трябва да се очаква и животното не трябва да бъде наказвано за това естествено действие. Но също така е естествено да искате да защитите нещата си. Преди да осиновите вашето кученце, внимателно преценете всяка стая, до която то ще има достъп. Премахнете всички важни за вас предмети или поне се уверете, че са извън обсега на любимеца ви. Можете да напръскате повърхности, където искате да обезсърчите дъвченето, с безопасен, нетоксичен горчив спрей.

Подгответе стая само за вашето кученце

Кученце

Ако вече имате кучета или други домашни любимци, не бързайте да ги запознавате веднага щом осиновите вашето ново кученце. Уверете се, че то е ваксинирано, третирано срещу бълхи и обезпаразитено, преди да го запознаете с другите си домашни любимци. Освен това, ако действате бавно, може да помогнете на всичките си домашни любимци да се разбират по-добре в дългосрочен план. Вместо ранно въвеждане, подгответе стая само за кученцето, в която другите животни нямат достъп. В стаята трябва да има удобно легло и играчки. Целият свят на вашето кученце се променя и вашият дом ще бъде нов и потенциално страшен. Помогнете на кученцето да свикне с вас и с гледките и звуците на вашия дом, преди да представите други животни.

Подгответе членовете на семейството за новото кученце

Подготовката на членовете на вашето семейство за ново кученце върви ръка за ръка с подготовката на самата къща. Поставете телефонен номер за вашия ветеринарен лекар на видно място, например на вратата на хладилника. Говорете с всеки член на семейството какво трябва да се направи, ако кученцето има спешна медицинска помощ, когато вие не сте там. Освен това не подценявайте значението на определянето на основни правила за игра с новото кученце. Уверете се, че малките деца знаят, че буйната игра не е добра за животинчето. Разкажете на малките деца за това как едно кученце има определени нужди и специални грижи. Говорете за това как да предотвратите ухапвания от кучета. Що се отнася до поведението, изяснете какво не е позволено.

Тъй като кученцето е живо същество със собствени желания, нужди и недостатъци, може да е невъзможно да се предвиди как ще се държи през цялото време. Така че говорете с децата си за значението на емпатията към домашния любимец. Ако децата нарушат някое от правилата с кученцето, те могат да се изложат на опасност, така че бъдете последователни в прилагането на правилата.

Посетете ветеринарния лекар

И накрая, прегледът на вашето кученце от ветеринарен лекар е друго нещо, което трябва да направите, за да го подготвите за нов живот с вас. Заведете вашето кученце на първия преглед при ветеринарен лекар възможно най-скоро след осиновяването. Това ще помогне на вашето кученце да започне здравословен и безопасен живот.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest