Miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Важни съвети при къмпингуване с кучето

Важни съвети при къмпингуване с кучето

Съвети за лесно почистване на кучешките косми

Ако сте като повечето собственици на кучета, вероятно искате да вземете своя четириног приятел със себе си, където и да отидете – включително на къмпинг. Прекарването на време с вашето куче може да бъде невероятно полезно и за двама ви.

Като укрепвате връзката си, вие насърчавате кучето си да ви се доверява повече и го въвеждате в дейности, които ще го поддържат здраво и психически стимулирано. На свой ред вашето куче може да ви помогне да останете по-активни и да развиете социалните си умения. Освен това къмпингуването с куче може да бъде много забавно.

Подготовка за къмпингуване с кучето

Вашето куче ще се натъкне на много различни среди и ситуации по време на разходката ви, включително возене с кола, срещи с други животни, с големи групи хора и с природата. От решаващо значение е да отделите време, за да се подготвите за всяко възможно обстоятелство, за да може вашето куче да има безопасно и удобно пътуване.

Проверете правилата и указанията на къмпинга

Въпреки че не всеки къмпинг е подходящ за домашни любимци, има много места, които приветстват добре възпитани кучета. Винаги се свързвайте с къмпинга индивидуално за информация относно политиката и правилата за домашни любимци.

След като сте проверили правилата на къмпинга и сте се подготвили за почивка ето и няколко полезни съвета за къмпинг с кучето ви:

Направете снимка на вашето куче

Повечето собственици на кучета имат няколко албума, пълни със снимки. Не забравяйте да вземете един преди пътуването си, в случай че кучето ви избяга и имате нужда от помощ, за да го намерите. Уверете се, че снимката е ясна и права, за предпочитане направена на естествена светлина. Не забравяйте да снимате и всички отличителни черти, включително уникални петна и маркировки.

Никога не оставяйте кучето си без надзор

Никога не оставяйте кучето си без надзор, докато къмпингувате или пътувате. Това включва времето в колата, в къмпинга, в парковете за кучета и по време на дейности.

Къмпингуване с кучето

Имайте предвид, че само защото вашето куче се държи добре около другите, други кучета или хора може да се държат неочаквано. За да запазите кучето си в безопасност и да се уверите, че то има положително изживяване, уверете се, че го наблюдавате постоянно, докато играе в зоните за домашни любимци или в парка за кучета.

Внимавайте за алергии на кучето

Кучетата могат да почувстват симптоми на външни алергени точно както хората. Ако кучето ви киха, сърби го, има хрипове или има забележима ушна инфекция, то може да страда от сезонни алергии. Говорете с вашия ветеринар относно възможностите за лечение и направете всичко възможно, за да ограничите излагането на вашето куче на цветен прашец.

Носете много кучешки играчки

Не разчитайте, че играта на открито ще бъде достатъчен стимул за вашето куче. Въпреки че несъмнено ще хареса шанса да се разхожда и играе навън, имайте предвид, че времето може да се промени бързо или кучето ви може да се отегчи. Планирайте предварително, като вземете със себе си някои от любимите му играчки, безопасни за открито, включително дъвчащи въжета, плюшени предмети и топки за тенис.

Осигурете допълнителна хидратация

Дори и да не участвате във високоенергийни дейности, престоят на открито и на непозната територия означава, че вашето куче се нуждае от повече вода от обикновено. Можете да прецените от колко вода се нуждае вашето куче по теглото, нивото на активност и външната температура.

Използвайте сгъваема купа за вода, за да поддържате кучето си хидратирано в движение, и използвайте голяма, безопасна за открито купа в къмпинга. Наблюдавайте купата често и премахвайте мръсотията или листата, които могат да проникнат. За да запазите водата студена възможно най-дълго, поставете я на сенчесто място.

Дръжте кучето си на каишка през цялото време

На къмпинг с кучето

Повечето къмпинги имат изисквания за каишка и това е най-добрият начин да предпазите кучето си. Каишката е особено важна, когато извеждате кучето си на първата му разходка из къмпинга.

Вероятно то ще започне да се чувства малко претоварено или развълнувано от всички нови гледки, звуци и други домашни любимци, а каишката е най-добрият начин да го държите до себе си. Това включва да държите кучето си на каишка, докато участвате в дейности както на място, така и извън къмпинга. Няколко изключения са когато вашето куче спи на сигурно място през нощта или когато отсяда в къмпинг с ограден парк за кучета или зона за игра на домашни любимци.

Внимавайте в дивата природа

Другите къмпингуващи и техните кучета не са единствените взаимодействия, за които трябва да внимавате по време на вашето къмпинг пътуване. Също така трябва да сте нащрек за опасности в дивата природа, включително растения и животни. Бъдете наясно със заобикалящата ви среда, когато сте в къмпинга и участвате в отдих на открито с вашето куче.

Никога не позволявайте на вашето куче да пие от застояла вода и внимавайте с езера или реки, които могат да бъдат заразени със синьо-зелени водорасли. Проучете местния растителен живот и научете как да идентифицирате потенциално отровно за кучето растение, преди да отидете на походи или разходки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest