Miau.bg»Статии»Живини»Статии за кучета»Куче спаси живота на стопанина си

Куче спаси живота на стопанина си

Denitsa GeorgievaDenitsa Georgieva
Новак
11
Куче спаси живота на стопанина си
Повод за куче, розов, 5 метра, до 15 кг
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Повод за куче, розов, 5 метра, до 15 кг
18.50 лв.
Виж ››

Породата Кокапу притежава заразителна жажда за живот, която се разпространява сред всички около тях, онази основна радост от живота, която превръща всеки ден в празник. Тези кучета са щастливи просто, че са живи. И все пак, може би ще се чудите каква е ползата от това да си вземете кокапу вместо кокер шпаньол или пудел?

Това е, че в известен смисъл Кокапу представлява два идеала. Първо - това, което кокер шпаньолът е - сладък и стабилен темперамент (преди популярността на породата да скочи до небето след “Lady and the Tramp” ) и второ, ориентацията на пуделът към хората.

Освен това, породата Кокапу не изискват толкова подстригване, колкото при пуделите, и хората не реагират автоматично толкова негативно, колкото когато реагират на екстравагантният стил на подстригване на пудела, с цел показване в състезание, например.

Развъдчиците на кокапу смятат, че здравето и темпераментът на кучето са много по-важни от външният вид и това е, към което те продължават да се стремят (но въпреки това, кокапу има тенденция да бъде очарователно изглеждащ приятел).

Интелигентен и лесен за гледане, Кокапу е установен като куче-компаньон, преданост характерна за породата. Той е приятелски настроен и щастлив, щастлив, щастлив. Той има общителен характер и обикновено се разбира с всички. В зависимост от темперамента си той може да бъде активен или просто да се наслаждава да се сгуши на дивана с вас. Освен това, Стивън е горд собственик на тази порода, тъй като неговото куче Вив му спасява живота “ в стил Ласи”, след като колабирал.

По време на разхода, когато 60 годишният Стивън Дак колабирал, три годишното му куче Вив, от породата кокапу с шоколадов цвят, повикало съседката. Кучето-герой спасило живота на собственика си, след като му прилошало по време на разходка.

Когато по време на разходката им собственикът припаднал, тригодишното кокапу с шоколадов цвят - Вив, алармирало един от съседите на собственика, след което собственикът на кучето седнал на пейка в парка, тъй като не се чувствал добре.

Когато Стивън Дак от Дарлингтън, окръг Дърам, дошъл в съзнание благодарение на кученцето си, той бил заобиколен от парамедици, които са го лекували и от разтревожената си съпруга. След като бил откаран по спешност в болница, на 60-годишният мъж му е било позволено да се върне у дома след кратък престой само с няколко порязвания и натъртвания - оставяйки го изключително горд с проактивното си кученце, което е спасило живота му.

Въпреки че, Стивън няма спомен за инцидента, по-късно му е казано, че е спасен в стил "Ласи", и че Вив е предупредила една от съседките си, Ели, за затруднението си.

Ели обяснява, че прибирайки се от работа, видяла кучето Вив, да тича разтревожено самичко. Приближило се до нея, лаейки, и когато го последвала, то я завело до мястото, където Стивън лежял на алеята.

Не можех да го помръдна, затова изтичах и потърсих помощ от друг съсед - казва Ели и когато се е върнала, Вив е седяла до краката на Стивън. Обадили се на линейка и намерили телефонния му номер на яката на Вив, след което се обадили на жена му.

Кокапу куче

Стивън е бил изключително благодарен за невероятната помощ от съседите и станал много горд от връзката, която е изградил с Вив, след като са били събрани заедно от Hearing Dogs for Deaf People през 2022 г.

Той обясни, че тя е куче-помощник и не е била предварително обучена какво да прави в случай на колабиране - правейки спасяването още по-чудотворно.

Стивън каза: В ролята си на куче-помощник, тя не е обучавана да дава помощ, ако колабирам. Тя можеше също толкова лесно да избяга от вкъщи или да избяга от тази случка, но тя остана с мен и получих помощ, което само показва тясната връзка между нас.

Тя ме накара да се гордея много онзи ден и, както можете да си представите, имаше няколко допълнителни лакомства, когато се прибрах у дома.

Стивън е имал проблеми със слуха от 18 годишна възраст, но на 57 години окончателно напуска работа, тъй като е станало толкова зле, че не можел да чува какво му казват колегите. След като е напуснал работа, станал много затворен и е избягвал да говори с хората, защото не можел да поддържа разговор с тях.

След инцидент в дома им, при който Стивън не чул пожарогасителна аларма, жена му започнала да се грижи за него. Промените в начина на живот оказали негативно влияние и след реклама, кандидатствали за куче, при което били одобрени за Вив.

Честно казано, тя ми върна живота. Знам, че мога да разчитам на нея да ми каже, ако някой е на вратата или ако алармата се включи, но също толкова важно е, че тя ме извежда навън. - казва Стивън.

Срещам други хора, които разхождат кучета и те знаят, че тя е куче-помощник, така че говорят ясно и можем да проведем разговор.

Едно от най-хубавите неща обаче е, че жена ми също си върна живота. Тя може да отиде да пазарува или да пие кафе с приятели, без да се тревожи за мен.

Тази очарователна, малка порода куче с личността на голям клоун, Кокапу е може би първото от „дизайнерските кучета“ (не чистокръвна порода кучета), датиращо от 60-те години на миналият век. Въпреки техният статут на специална порода, можете да намерите тези кучета в приюти и спасителни организации, така че изберете да осиновите, ако можете!

Развъдчиците комбинираха породите кокер шпаньол и пудел, за да направят напълно ориентиран към хората хибрид, който е достатъчно интелигентен, за да се обучава лесно, прощава бързо и е толкова привързан и предан, че никога няма да се почувствате сами. Всъщност може дори да се наложи да затворите вратата на банята за минута уединение. Ако търсите весел темперамент, интелигентност и привързаност в един домашен любимец, то ще намерите тези качества и темперамент в породата Кокапу. Освен изключителният си характер, видяхме, че могат да бъдат и доста проактивни.

Те предпочитат винаги да бъдат със семейството си и може да страдат от безпокойство при раздяла, когато останат сами за твърде дълго време. Могат да бъдат лесни за обучение, въпреки че това зависи от темперамента на родителите. Положителното подсилване е най-добрият начин за обучение на куче от породата Кокапу; може да се постигнт високи нива на послушание с време и търпение.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest