Miau.bg»Статии»Котки»Хранене и Отглеждане»Характер и поведение на бенгалска котка

Характер и поведение на бенгалска котка

Характер и поведение на бенгалска котка
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
23.00 лв.
Виж ››

Хибридното смесване на дива азиатска и домашна котка дава като резултат красиво потомство, познато днес като бенгалска котка.

Тези грациозни създания с гъста, мека и лъскава козина имат няколко цветови варианта, а гласът на животното се отличава с много звукови нюанси. Затова красивата бенгалска котка е желан домашен питомец, но съжителството с всяка животинска порода зависи от характера и поведението на вида, нюансирани от характера на самия екземпляр.

Какво може да се каже, че основните особености в поведението на бенгалската котка?

Какво е поведението на бенгалската котка?

Предци на тази порода са истински диви котки, които не са успели да заживеят като част от човешкия дом, но това качество не се е пренесло в техния потомец - бенгалската котка. Тя се отличава с нежен и игрив характер. По интелект е отлично развита.

От дивите котки е запазила само игривия си темперамент, характерен не само за детската възраст, но и за целия живот. Поради тази особеност е много добър приятел на децата до края на живота си.

Бенгалска котка

Домашен любимец с такива характеристики се нуждае от много играчки, с които да се забавлява по времето, когато собствениците отсъстват от дома. Нужни са и всякакви катерушки и други приспособления, на които бенгалската писана да упражнява катераческите си способности.

Бенгалските котки се нуждаят от вниманието на стопаните си повече от други породи, които са по-самостоятелни и независи. В това отношение бенгалците повече напомнят кучетата, дори развиват някои техни навици, като носенето на различни играчки на стопанина като покана да поиграят заедно.

Породата е много лоялна към хората и приема добре всички останали членове на дома, както хора, така и животни. Не бива обаче да се забравят ловните инстинкти на дивите роднини на тази котка и това е добре да се има предвид при наличие на други животни, които в природата са обект на лов за тях.

Тези красиви котки обичат водата и я ползват като чудесно забавление, не само да я наблюдават, но и да се къпят с нея. Прословутата неприязън на котките към водата при тях не важи и къпането на домашния любимец няма да представлява проблем, а по-скоро забавление.

Малко бенгалско коте

Трудности с породата бенгалска котка

Основна трудност за собствениците на домашни котки е тяхната неприязън към разходките навън със стопанина. Бенгалската котка излиза спокойно на повод и изпълнява команди, отново подобно повече на куче, отколкото на котка.

Бенгалците обаче не са подходящи за стопани, които обичат да спят до късно, тъй като тази котка има толкова силен глас, че може да събуди и най-дълбоко заспалия собственик.

Невниманието и лошата преценка относно поведението на бенгалската котка може да струва живота на друг домашен любимец, с който изящната домашна питомка играе - птиче или гризач.

Вижте още:

- Колко живее бенгалската котка;

- Хранене на бенгалска котка;

- Болести при бенгалската котка;

- Обяви и цени за бенгалска котка;

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest