Miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Кога да вземем йоркширски териер на детето?

Кога да вземем йоркширски териер на детето?

Кога да вземем йоркширски териер на детето?

Дете и куче е класическата представа за перфектно семейство, в което детето и кучето са приятели в игрите, растат заедно като взаимно се учат и си дават едно на друго любов и щастие.

Тази представа подтиква много хора да взимат куче за домашен любимец на своето дете като дребните декоративни породи се смятат за идеални за по-малките деца, които добре си партнират в игрите с миниатюрния си четириног приятел.

Йоркширският териер идеално се вписва в представата за домашен любимец, подходящ за детето. Въпросът кога е най-подходящото време да се вземе йорки на детето няма еднозначен отговор.

Ако погледнем какво ни съветват специалистите, то е, че за дете под 7-годишна възраст не е много добра идея да вземете йорки на детето, защото не може да се грижи адекватно за него.

От друга страна е възражението, че ако детето расте заедно с куче, по-рядко ще страда от алергии. Освен това за неговото израстване като пълноценна личност е добре да има спътник в този процес, а йоркито е идеален кандидат. Битува и всеобщото мнение, че най- доброто положение е детето и кученцето му да растат едновременно, за да създадат истинска пълноценна връзка помежду си.

Следващото съображение при избора на най-подходящото кученце за детето е характера му. За йоркитата е известно, че са жизнерадостни малки кучета с игрив темперамент, напълно подходящ и за съвсем малко дете, което опознава света, непрекъснато взаимодействайки с него. Йоркширският му спътник ще бъде чудесен другар в това приключение. Тези кученца обичат и игрите с играчки, така че малкото дете ще може да споделя интереса си към средствата за забавление със своето рошаво приятелче.

Кога да вземем йоркширски териер на детето?

Йоркитата имат нужда от сериозна поддръжка. Не пренебрегвайте обучението на йоркито.

Грижата за козината на йоркито също е важна. Знайте, че това е порода, която трудно се обучава, защото бързо се разсейват и губят интерес. Иска се креативност в този процес от човека, а децата дори в по-голяма възраст не винаги успяват да се справят с тази задача. Мъниците бързо се уморяват и е нужна доста опитност, за да се прецени момента, когато заниманията трябва да бъдат преустановени.

Така че малкото йорки е подходящо за домашен любимец за детето на всяка възраст, но грижите около него, както и работата с обучението и възпитанието му трябва да бъде приоритет на родителите най-вече. Защото дребният йоркширският териер може да изненада с властния си упорит характер, скрит в мъничкото, едва 3-килограмово телце.

Вижте още:

- Колко дълго живее йоркито;

- Колко често се разхожда йоркито;

- Обяви и цени за йорки;

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest